Tatar, “Bu ilin bakanlara değil, yatırıma, istihdama ve işi bilen insanlara ihtiyacı var.”

AK Parti İl Teşkilatını sert bir dille eleştiren İYİ Parti Yalova İl Başkanı Erol Tatar, son günlerde Yalova’ya sıkça gelip-giden bakanların, göz boyamadan ibaret bir şey olmaktan öteye gidemediğini dile getirdi.

AK Parti’yi ilin ihtiyacı olan yatırımları Yalova’ya kazandırmaya davet eden Tatar açıklamasında şu detaylara yer verdi, “Yalova Belediyesi’nde gerçekleşen yolsuzluk soruşturması neticesi yönetimi elde eden AK Parti Genel Merkezi, yeniden Yalova'yı hatırladı. Bugüne kadar Yalova'dan geçmez olan Bakanlar peşi sıra Yalova'nın yolunu tutuyor.

AK Parti, Yalova'da bu güne kadar vermediği devlet hizmetlerini ve yatırım vaatlerini tekrar tekrar gündeme getiriyor.

AK Partinin 18 yıllık iktidarları döneminde Yalova'ya birçok defa Cumhurbaşkanı geldi. Başbakanlar geldi. Meydanlarda esti ve gürlediler.  Birçok Bakan geldi geçti. Seçim zamanı Büyükşehir Belediye Başkanları bile geldi ve birbirinden farklı sözler, hayaller ve vaatler verdiler. Seçim bitince geldikleri gibi gittiler. Verdikleri sözler, vaatler havada kaldı. Unuttular.

Atı alan Üsküdar’ı geçti. Yeni Hükümetin yeni Bakanları, yeniden Yalova'ya geliyorlarmış̧. Biz daha öncede çok Bakan gördük. Gelirken eskiden verdikleri vaatleri tekrar mı edecekler, yoksa Yalova için yeni projelerinin sözünü mü vadedecekler.

Yeni projeleri nelerdir? Hep birlikte göreceğiz.

Yalova'mızın ihtiyaçları var. Şehrimizin sorunları ve problemleri var. AK Partili Milletvekillerinin bu konuda bilgisi, kapasitesi yeterli değil ve becerileri yok…

Şimdi Ankara'dan Bakanlar geliyor. Yalova’ya gezmek için mi geliyorlar, icraat için mi göreceğiz.

Yalova halkı hizmet bekliyor. Gençlerimiz iş derdinde, esnafımız aş derdinde, Hükümetin Yalova'yla ilgili planlarının neler olduğunu gelen Bakanlar anlatacaktır. Zaman teknoloji çağı, bilgi çağı, iletişim çağı, ekonominin rekabet şartları her geçen gün zorlaşıyor. İktidarın bu güne kadar ilimize ulaştıramadığı, kazandıramadığı hizmetler bundan sonra halkımızın hizmetine sunulur diye umut ediyoruz.

Salgın hastalığının ekonomik etkisinin her geçen gün daha da arttığı bir zamanda, Yalovalı esnaf çaresizce çözümler aramaya çalışıyor. Yalova'mızın en büyük gelir kaybı Turizm ve çiçekçilik sektöründe faaliyet gösteren esnafımızda oluşmuştur.

Bu sektörlerin kaybıyla ilgili herhangi bir çalışma ve düzenleme mevcut mudur? Bizzat Bakanlardan duymak isteriz.

AK Parti İl Başkanına, Yalova'nın AK Partili Milletvekillerine ve Yalova'mıza gelecek olan Bakanların, son zamanlarda kamuoyunda dilden dile dolaşan, Yalova AK Partili Kadıköy Belediyesi’nde cereyan eden adliyeye intikal etmiş̧ olan, yüz kızartıcı olayla ilgili açıklama yapmalarını bekliyoruz.

Neden yayın yasağı getirildi?

Neyi örtbas etmeye, neleri gizlemeye çalışıyorsunuz?

Neden bu konu hakkında üç maymunu oynamaya devam ediyorsunuz?

Yalova'dan gelip-geçen Bakanlar değil, yatırıma ve istihdama katkı sağlayacak projelerle gelen her insana Yalova halkı olarak sahip çıkarız.

AK Parti hükümeti Yalova'da atalarımızın dediği gibi ‘Bizim oğlan bina okur, döner döner yine okur’ sözünün en geçerli olduğu il olarak tarihe geçecek.

Yalova'da yönetime dışarıdan bakanlar değil, bu şehri bilen, bu şehri seven insanlar gelsin. Bu güne kadar Yalova'ya yaptıkları, yapacaklarının teminatıdır.

Yalova AK Parti iktidarında sahipsiz bırakılmış̧, sosyal, kültürel ve ekonomik alanda büyük kayıplar yaşamıştır.

İYİ Parti iktidarında Yalova'yı yeniden ekonomik olarak ayağa kaldıracak çalışmalarımız mevcut olup, halkımızdan yalnızca yetki istiyoruz. Bu güne kadar yapılan yanlış̧ tercihlerin bedelini hep birlikte ödemeye devam ediyoruz. Daha İyi günlerde buluşmak üzere şehrimize sahip çıkacağız. İYİ Partinin iktidarında Yalova İYİ olacak. Türkiye İYİ olacak” ifadelerini kullandı.