Yalova Valiliği tarafından geçtiğimiz günlerde tanıtımı yapılan cami projesi hakkında bir açıklama yapan İYİ Parti Yalova İl Başkanı Erol Tatar, bu projenin çok büyük bir ihtiyaç olmadığını ancak Yalova’nın büyük ve modern bir kütüphaneye ihtiyaç duyduğunu dile getirdi.

Konuyla ilgili Yalova Valisi Muammer Erol’a da çağrıda bulunan Tatar, “Belli bir zamandan beridir Yalova Kamuoyunda sahil şeridinde cami projesi gündeme getirilmektedir. Bu konu Sayın Valimiz Muammer Erol tarafından ısrarla üzerinde durmakta ve yakın zamanda da bu cami projesiyle ilgili olarak taslak çalışmalar basın aracılığıyla halkımızın görüşüne sunulmuştur. Araştırma arazisi üzerinde bulunan Milli Emlak’a ait arazi bu konuda tespit edilmiş̧ ve hazırlıklar yapılmaktadır. Sayın Valimiz Yalova'da çok uzun süreden beri hizmet etmediği için farkında olamayabilir. Şehrimizin ihtiyacı o bölgede yapılacak cami değildir. Depremden önce var olan Yalova’nın birçok değeri yönetimdeki insanlar eliyle beceriksizce heba edilmiştir. Ecdadımız tarihte birçok devletler kurmuş̧ Medeniyet sahnesinde tarih yazmıştır. Dinimizin Kitabı Kuran-ı Kerim ‘Oku !’ diye başlar. İslam toplumu ve Türk Milleti İlim, Bilim ve Kültür alanında yaptığı hizmetlerle insanlığa birçok eser kazandırmıştır. Avrupa ve Batı medeniyetine üstünlüğünü İlim ve Kültür alanında gerçekleştirmiştir. Türk Milleti Avrupa’ya medeniyeti ulaştırmış̧, onların gelişmesine örnek olmuş̧, katkı sunmuştur.

Bizlerin niyeti tekrar ecdadımızın yolunda yeniden hizmet etmek olacaksa ihtiyacımız şehrimize yakışacak olan, tüm Marmara'da örnek olacak modern bir Eğitim ve Kültür abidesi Kütüphane olacaktır. Gerek yerel yöneticilere gerekse Şehrimizi yöneten atanmışlara tavsiyemiz ve önerimiz; Şehrimize kalıcı bir kütüphane kazandırılmasıdır. Bu proje, gelecek nesillerde örnek olacak Milletimizin, bilime ve eğitime verdiği önem bir kez daha hayata geçecektir. Bu konuda Yalova kamuoyunun fikir ve görüşleri alınmalıdır. Buradan Sayın Yalova Valisine sesleniyorum, bizim önerimiz olan kütüphane ve Camii projeleri Yalova halkına sorulsun. Yalova halkı yapılacak bir referandumla hangisinin yapılmasına kendisi karar versin. Bu güne kadar şehrimizin hak ettiği ama alamadığı hizmeti İYİ Parti iktidarında ve yönetiminde gerçekleştireceğiz” dedi.