Rektörlük binasının bahçesinde gerçekleştirilen fidan dikimine TEMA Vakfı Yalova İl Temsilcisi Arzu Demir, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vefik Arıca, Yalova Üniversitesi Genç Tema Başkanı Hale Tabu ve ekibi katıldı.

Yalova köşe bucak ilaçlanıyor Yalova köşe bucak ilaçlanıyor

Rektör Bahçekapılı ’nın, Tema Vakfı Yalova İl Temsilciliği tarafından kendisine gerçekleştirilen tanışma ziyaretinde üniversite peyzajının bozuk bölümlerinden bahsetmesi üzerine, Tema Vakfı olarak bu konuda destek vermek istediklerini belirten İl Temsilcisi Arzu Demir, “Hâkim Menteş’in fikriyle her fakültenin bir bahçesi olmasına karar verdik.

Hukuk Fakültesi; Nar Bahçesi, İşletme Fakültesi; Erik Bahçesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi; Elma Bahçesi olsun dedik.

Çalışmaları her yıl gerçekleştirmeye ve eylül ayında başlamaya karar verdik. Rektör hocamız YÜNİFEST’te ‘fidan dikimini şimdi gerçekleştirelim’ deyince biz de rektörlük bahçesine, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ümit Yılmaz’ın Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü’nden temin ettiği nar fidanlarını diktik.

Eylül ayında peyzaj düzenlemelerinin ardından daha detaylı bir fidan dikim etkinliği gerçekleştireceğiz” şeklinde bilgi verdi.