8 Haziran 2020 itibari ile kapılarını açan Yalova Terma City’nin İşletme Müdürü Mustafa Hüğül’ün yaptığı açıklamada ‘’Sürecin başından bu yana otelimizde tüm önlem ve tedbirleri üst seviyede uyguladık. Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinasyonunda başlatılan, dünyada da ilk örneklerden biri olan 'Sağlıklı Turizm Belgelendirme Programı' kapsamında tüm denetimlerden geçip ‘’GÜVENLİ TURİZM SERTİFİKASI’’ aldık. Otelimize misafirlerimiz gönül rahatlığı ile gelebilirler. Misafirlerimizi ağırlamaya hazır olduğumuzu bildirmek isterim. Ayrıca sertifikada görüldüğü gibi karekod sistemiyle tüm müşteriler otelimizin denetim geçmişini şeffaf olarak görebilecek’’ dedi.

Otel yönetiminin aldığı önlemler ise; ‘’Misafirlerin Tesise girişte temassız ateş ölçümü yapılacak. Talep edilmesi halinde misafirlere verilmek üzere maske ve eldiven gibi kişisel koruyucu ekipman bulundurulacak.

Misafirlerin 14 gün içerisinde bulunduğu yerlerin, kronik rahatsızlıklarının ve Covid-19 geçirip geçirmediklerine ilişkin bilgilendirmeleri yazılı olarak alınacak. Covid-19 tedbirleri ile ilgili yazılı bilgilendirme formu imza karşılığı verilecek.

Yemek salonu, toplantı salonu, lobi ve resepsiyon alanı sosyal mesafe planına uygun olarak düzenlendi. Yer işaretleri ve uyarıcı tabela ve yazılarla sosyal mesafe ve hijyen uyarıları yapıldı.

Otel bünyesindeki tüm departman çalışanlarımıza Hijyen ve Dezenfeksiyon ile Sosyal Mesafe konusunda etkin çalışma yürütmeleri konusunda eğitimler verildi.

Odalardaki ve diğer kapalı ünitelerdeki camlar günlük temizlik ve dezenfektasyon sırasında açılarak; temizlik sonrasında en az 1 saat havalandırılmaktadır.

Odalarda tek kullanımlık ürün var

Eğitimli ve hijyen sertifikalı personellerimiz maske ve eldiven giyerek temizlik ve dezenfekte işlemlerini yapmaktadır. Odalarımızda misafirlerimize özel tek kullanımlık ürünler temin edilmiştir.

Misafirlerimizin kullandığı nevresim, çarşaf, havlu ürünlerinin katlanması sırasında çırpma ve silkeleme işlemi yapılmayarak, toz ve partikül oluşumuna izin verilmemektedir. Temizlik sterilizasyon işlemlerimiz Hijyen ve uygulamaları konusunda Uluslararası standartlara ve sertifikalara sahip profesyonel çözüm ortaklarımız ile yapılmakta ve kayıt altında tutulmaktadır.

Sık dokunulan yüzeylerin, ortak kullanım alanlarındaki tuvalet ve lavabo temizliği sterilizasyonu periyodik olarak yapılmakta ve kayıt altına alınmaktadır. Bu alanların temizliği için su ve deterjan ile temizlik yapıldıktan sonra sulandırılmış çamaşır suyu ve klor tablet kullanılmaktadır.

Resepsiyon işlemleri sırasında ve kapalı alanlarda Güvenli Sosyal Mesafe düzenlemesi için işaretlemeler yapılarak önlemler alındı.

Resepsiyon bölümünde oda kartı, havlu kartı, kalem, resepsiyon zili vb. ekipmanların kullanım durumunda dezenfeksiyonu gerçekleştirilerek uygun şekilde muhafazası sağlanmaktadır.

Uluslararası hijyen ve standartlarına sahip lisanslı dezenfekte ve temizlik ürünleri ile Periyodik Açık Alan ve Kapalı Alan dezenfeksiyonu yapılmaktadır.

Her ne kadar COVID-19 havadan havaya bulaşmasa da ortamın düzgün havalandırılması ve hava filtrelerinin düzenli temizlenmesi kişiden kişiye burun veya ağızdan küçük damlacıklar yoluyla bulaşmasını önleyecektir. Otel bünyesinde bulunan tüm havalandırma sistemlerimizin filtre ve sterilizasyon işlemleri tamamlanmış ve periyodik olarak kontrol edilmektedir.

Restoranlarımızda yerleşim planı, masalar arası 1,5 metre şekilde mesafeli olacak şekilde ayarlanmıştır. Masalar, bir sandalyenin arkasından başka bir sandalyenin arkasına kadar olan mesafenin 1 m’den fazla olacağı ve misafirlerin en az 1 m mesafeden birbirlerine bakacakları şekilde düzenlenmiştir.

Yemek masaları ve mobilyalarının, masa üstü ekipmanlarının (tek kullanımlık olanlar hariç) alkol bazlı ürünlerle temizlikleri her müşterinin kullanımı sonrasında yapılmakta olup, Masa üzerinde tek kullanımlık tuzluk, biberlik ve peçetelik bulundurulmaktadır.

Yiyeceklerle temas kurulmaması adına açık büfede bulunan yiyecekler önlemler dahilinde hijyen eğitimli ve sertifikalı personel tarafından misafirlerimize servis edilecektir.

Yeme ve içme alanlarında servis ekipmanları düzenli olarak temizlenmekte ve dezenfekte edilmektedir. Ortak kullanımda olan çay/kahve makinesi, sebil, içecek makinesi ve benzeri cihazların kullanımı hijyen uygulamaları ve önlemleri sebebi ile görevli aracılığı ile yapılarak misafirlerimize servis edilecektir.

Gıda girdi kabul, hazırlık, işleme ve servis-sunum proses basamaklarına istinaden uygulanması gereken gıda güvenliği sağlanarak mutfaklarda oluşturulan temizlik ve hijyen protokolü uygulamaları kayıt altında tutulacaktır.

Açık Havuz ve plaj çevresinde tuvaletler, duş ve soyunma kabinleri için öngörülen temizlik ve dezenfeksiyon faaliyetleri periyodik olarak yapılmakta ve kayıt altına alınmaktadır. Şezlongların arası sosyal mesafe kurallarına uygun ölçüde düzenlenmiştir.

Havuz suyundaki klor seviyesi düzenli ölçülmekte ve kayıt altına alınmaktadır. Eğitimli personel kontrolünde havuzların kullanımı sırasında gerekli sosyal mesafe kurallarına uyulması hakkında bilgilendirmeler ve kontroller sağlanacaktır.

Spor salonunun giriş çıkış saatleri ile kişi sayısı sınırlandırmış olup, her kullanım sonrası tüm ekipmanlar dezenfekte edilmektedir.

Spa içinde uygun hava kalitesi sağlanmış, nem oranı kontrol altına tutulmaktadır. Kese, sabun, duş jeli, şampuan vb. malzemeler tek kullanımlık olacaktır.

Sauna, hamam, buhar banyosu gibi alanların misafirlerimiz tarafından kullanım süresi en çok 30 dakika ile sınırlandırılmıştır. Kullanımlar rezervasyonla sınırlı sayıda kayıt tutularak yapılacaktır.

Otel bünyesinde gıda ürünlerinin tedariği ve üretimini yapan birimlere, geçici olarak giren tedarikçiler, bakım elemanları, mal getiren şoförler vb. kişilerin, işletme çalışanlarıyla herhangi bir temasta bulunmaması, sosyal mesafe kuralı korunarak ve koruyucu ekipman kullanarak işlemlerini yapmaları konusunda gerekli bilgilendirmeler yapılmıştır.

Covid-19 tedbirleri kapsamında alınacak önlemlerin takibi ve acil durumlarda müdahale edilmesi, sağlık ile ilgili konuların danışılması amacı ile 24 saat hizmet veren Sağlık personellerimizin bulunduğu Sağlık destek masası oluşturulmuştur. Otel bünyesinde izolasyon odamız mevcuttur.

Otelimizde oluşturulan Atık Yönetim protokolü doğrultusunda, misafirlerimizin ve çalışanlarımızın kullanım alanlarına Gri renkli atık kutuları temin edilmiştir. Tüm maske, eldiven gibi malzemeler bu atık kutularında toplanarak, diğer atıklar ile birleştirilmeden ayrı olarak bertaraf edilmektedir.

Çalışanların ve ziyaretçilerin giriş ve çıkışlarında temassız ateş ölçer ile vücut ısısı ölçümleri yapılıp takibi yapılması sağlanacaktır. Yapılan ölçümler kayıt altında tutularak, olası bir acil veya şüpheli durumda Otel içinde belirlenen acil durumlarda izolasyon alanları oluşturularak yetkili kişi ve kurumlar bilgilendirilecektir.’’