Bakan Ersoy ile görüşüldü

AK Parti Yalova İl Başkanı Muğlim Bağatar, “Öncelikle Turizm sektöründeki tüm yatırımcı, esnaf ve emekçilerimizin 15 – 22 Nisan Turizm Haftasını kutluyorum. Ülkemizin en önemli gelir kalemlerinden olan turizm sektörü ayrıca ülkemize en büyük döviz girdisi sağlaması, enerjiden kaynaklanan cari açığımızı kapatması açısından da çok değerli bir hizmetler sektörüdür. Turizm sektörü bacasız sanayi olmasının yanında istihdam yoğun bir sektör olması yönüyle de Ülkemiz deki işsizliğin azaltılması için çok önemli ve ülke ekonomisine büyük katkı sunan bir sektördür.

Uzun yıllardır ilimizin gündeminde olan ve Yalova’nın turizm kenti mi, sanayi kenti mi, üniversite kenti mi olsun tartışmalarını sonlandıracak kimliği kazanması için en önemli projemiz Termal Turizm Tahsis alanlarıdır. Termal Turizm Tahsis Alanları Projemiz konusunda bugüne kadar birçok görüşme ve çalışmalar gerçekleştirdik. 2021 Şubat ayının ilk haftasında da Milletvekillerimiz Meliha Akyol, Ahmet Büyükgümüş ve Termal Belediye Başkanımız Sinan Acar ile T.C. Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Ersoy Beyi ziyaret ettik.

Bakanımız Mehmet Ersoy bey ile yaptığımız istişare toplantısı neticesinde bir süredir üzerinde çalıştığımız turizm tahsis alanlarının planlamaları sona ermiş oldu ve ihale aşamasına gelmiş bulunmaktayız. İhale aşamasına geçmiş olmamız Yalova Turizmi adına olumlu bir gelişme oldu. Termal ilçemizi ve ilimizi tüm dünyada bir marka haline getirecek Turizm yatırımlarının yapılabilmesi için Haziran ve Ekim ayları arasında ihaleye çıkılacak. Toplamda 1100 dönüm olan turizm tahsis alanlarının Haziran ve Ekim ayları arasında 400 dönümü parçalar halinde ihaleye çıkarılacaktır. İhaleyi Turizm Bakanlığımız yapacaktır. Termal ilçemizin doğal yapısına zarar vermeden 0.30 emsal ile yapılacak otellerin yüksek katlı olmamasına özen göstereceğiz. Bu projenin hayata geçmesi ile birlikte inşallah ilimiz çok büyük bir turizm kalkınma hamlesini hayata geçirecektir” şeklinde açıklama yaptı.

“Yatak kapasitesi yetersiz”

AK Parti Yalova İl Başkanı Muğlim Bağatar, “İlimizde termal turizmi gelişmiş olmasına rağmen kaliteli otel ve yatak kapasitesi yetersizliği vardır. Bu projemiz ile termal turizmi yanında yetersiz yatak kapasitesi sebebiyle gelişmemiş olan kongre, seminer, doğa ve spor turizmi hizmetlerinde de otel kalitesini ve yatak kapasitesini arttırmak suretiyle ilimizi cazip hale getirmeyi hedefliyoruz. Bu İhaleler sonrasında ilimize gelecek çok sayıda 5 yıldızlı otelin kongre ve seminer turizmi, sağlık turizmi, spor turizmi, doğa turizmi ve termal turizmi gibi birçok yerli ve yabancı turist kitlesine hitap etmesini hedeflemekteyiz. Termal, kongre, seminer, sağlık, doğa ve spor turizmi olarak turizm hizmet alanlarımızı çeşitlendirmek suretiyle 4 mevsim ilimize turist gelmesini sağlamak bir diğer önemli hedefimizdir” dedi.

Termal, yerli turist için avantajlı konumda

Başkan Bağatar yaptığı açıklamada, “Termal su kaynakları, Doğası ve Sahilleri ile turizme çok elverişli olan ilimiz ülke nüfusunun yaklaşık ¼ ünü barındıran İstanbul, Bursa ve İzmit illerimize 45 dakika mesafede olması ile de yerli turist açısından çok avantajlı bir konumdadır. Turizm Tahsis Alanları Projemiz bu müşteri potansiyelini ilimize daha çok çekme noktasında büyük bir avantaj sağlayacak. İlimize daha çok yabancı turist çekme noktasında da çalışmalarımız olacak. İlimizdeki sahil turizmini kalkındırma ve ayrıca tüm ilçelerimizde turizmi kalkındırma noktasında da çalışmalarımız devam etmektedir.

Turizm Tahsis Alanları Projemiz ile İlimizin Turizm kenti olmasını sağlamak en büyük hedefimizdir. Ayrıca bacasız sanayi olarak adlandırılan Turizm, hizmet sektörü olması sebebiyle istihdam yoğun ve ekonomik getirisi yüksek bir sektördür. Turizmi kalkındırdığımız noktada ilimizin tanıtımının yanında ilimizdeki istihdama ve ekonomik canlanmaya çok büyük katkı sunmasını hedeflemekteyiz.

Bu projeyi Yalova’mıza kazandırmamızda emeği geçen başta Kültür ve Turizm Bakanımız ve ilgili bakanlık çalışanlarımıza, Milletvekillerimize, Belediye başkanlarımıza ve ilgili kurum müdür ve çalışanlarımıza Yalova’mız adına teşekkürü borç biliyorum” ifadelerini kullandı.

Haber/Abdullah Bozkurt