EBS Yalova Kadın Komisyonu Başkanı Duygu Kahraman ve diğer şubelerdeki Kadın Komisyonunda görev yapanlar ve kadın üyelerin de iştirak ettiği toplantının ev sahibi olarak Şube Kadın Komisyonu Başkanı Sıdıka Aydın açılış konuşması yaptı.

Kadın örgütlenmesinde alınan mesafe ve bundan sonra yapılacaklar hakkında bilgi veren Kahraman, "Çalışmalarımızın her kademesinde Şube Yönetim Kurulu'nu, İlçe Yönetim Kurullarını ve özellikle Şube Başkanımız Ahmet Kotçioğlu'nun desteğini hissetmek bizim için son derece kıymetlidir. Bugün de aramızda bulunan başkanımıza ayrıca teşekkür ediyorum.’’ Dedi.

Şube Başkanı Ahmet Kotçioğlu "Üyelerimizin yarısının kadınlardan oluşturduğunu, kadın örgütlenmesinin kritik bir öneme sahip olduğunun farkındayız. Kendi değerlerimize yaslanarak ortaya koymamız gereken sendikal çalışmalarda kadın örgütlenmesi son derece önemlidir. Bu konuda desteğimiz daima Kadın Komisyonu'muzun yanında olacaktır.'’ Dedi.

Memur Sen Genel Merkez Kadınlar Komisyonu Başkanı Sıdıka Aydın, Toplu Sözleşme kazanımları, kadın örgütlenmesinin önemi hakkında yaptığı değerlendirmede; "Artık sendikalı olmak düne göre daha değerlidir. 2022 yılından itibaren ancak sendikalı olanların alabileceği 490 TL’lik örgütlenme ödeneği, bunun bir ifadesi olarak kayıtlara girmiştir.

3600 Ek Gösterge, sözleşmeli çalışanlarla ilgili atılacak adımlar ve daha birçok konunun masada çözüme kavuşturulmak üzere imza altına alınmıştır. Memur Sen'in mevcut şartları zorlayarak, aslında daha fazlasını hak ettiğini de not ederek imzaladığı bu sözleşme ile uzun soluklu kazanım mücadelemizde önemli bir kavşağı geçmiştir.’’ Dedi.

 Aydın, sözlerini “Bu ölçekte bir katılım için, Eğitim Bir Sen Yalova Şube’mize ve Şube Kadınlar Komisyonu Başkanı Duygu Kahraman ve ona destek olan kıymetli başkanımıza ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum." Diyerek konuymasını tamamladı.

Toplantı günün hatırası olarak, çiçek ,tablo takdimi ve  fotoğraf çektirilerek sona erdi.