79 Gazeteciler cemiyeti başkanı, 8 federasyon genel başkanı ve konfederasyon yönetim kurulu üyelerinin biraraya geldiği 10. Başkanlar Kurulu Toplantısının Daivan Başkanlığını TGK Genel Başkan Vekili ve Doğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Feridun Fazıl Özsoy, katipliklerine ise ev sahibi Muğla Büyük Şehir Gazeteciler Derneği Başkanı Cem Kaytan ile Ordu 19 Eylül Gazeteciler Derneği Başkanı ve Karadeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan Erişen yaptı.

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu 10. Başkanlar Kurulu Toplantısının onur konuğu ise Erzurum Büyük Şehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen oldu.

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu 10. Başkanlar Kurulu Toplantısının açılış konuşmasını, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş yaptı.

Muğla’nın değerlerini bir bir konuk gazetecilere anlatan Karakuş, özellikle ilin ekonomisini ayakta tutan, turizm, tarım, sanayi konularında önemli bilgilendirmelerde bulundu.

Daha sonra söz alan programın onur konuğu Erzurum Büyük Şehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ise Erzurum’un bir çok değerini konuk gazetecilere anlattı.

 Türk medyasının 15 Temmuz 2016’da yaşanan Darbe Girişiminde sırasında, mesleğini cesurca, objektif bir şekilde yaptığını söyleyerek, medyanın bu süreçte başarılı olduğunu dile getirdi.

Sekmen, Şubat 2017’de yapılacak olan Avrupa Gençler Kış Oyunları Festivali’ne TGK bünyesinde ki tüm gazetecileri  Erzurum’a davet ettiğini söyledi.

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu 10. Başkanlar Kurulu Toplantısının ikinci günü ise Muğla’nın birçok tarihi ve turistlik yerlerine yapılan gezi ile geçti.

Aynı günün akşamı, yapılan Gala Yemeği’ne Muğla Valisi Amir Çiçek, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, Muğla Turizm İl Müdürü Veli Çelik ile beraber konuk gazeteciler katıldı.

Gala Gecesi, ilk olarak Muğla Kültür ve Turizm İl Müdürü Veli Çelik’in Muğla’yı tanıtan sunumu ile başladı.

Programda bir konuşma yapan Vali Amir Çiçek ise, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz gecesi sesini Marmaris’ten gazeteciler aracılığı ile millete duyurdu. Basın yolu ile tüm Türkiye’ye seslenen Sn. Erdoğan’ın çağrısı ile halkımız meydanlara indi. Bunda medyanın büyük katkısı oldu" şeklinde konuştu.

TGK Genel Başkanı Nuri Kolaylı yaptığı konuşmasında, Türkiye’nin içte ve dışta terör örgütleriyle mücadele ettiğine dikkat çekti, İstanbul’daki terör saldırısını kınadı.

Medyanın Türkiye için öneminin belirgin olarak ortaya çıktığını kaydeden TGK Genel Başkanı Kolaylı, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Darbe gecesi Türkiye için taşıdığı büyük önemi kanıtlayan ve darbe girişimine milletimizle birlikte karşı duran medyamız, şimdi sorunlarının çözümünü beklemektedir.

Türkiye’de, eğitimine, birikimine bakılmaksızın herkes gazeteci olabilmektedir. Bu yüzden de haberciliği şantajcı kimliklerine alet edenler “gazeteci” olduklarını öne sürerek toplumda kendilerine yer edinmeye çalışmaktadırlar. Bu nedenle de sektörümüzde acil olarak mesleki düzenlemeye gidilmelidir. İnternet Yasası da bu kapsama alınarak, yasal boşluktan kaynaklanan sorunlar çözümlenmelidir” şeklinde görüşlerini açıkladı.

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu 10. Başkanlar Kurulu Toplantısı, sonuç bildirgesinin açıklanmasıyla tamamlandı. Haber: Ayhan Polat