Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından imzalanan protokol töreninde ülkemizdeki 365 Oda – Borsa Temsilcisi de hazır bulundu. Yalova Ticaret ve Sanayi Odası’nı Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin BECAN temsil etti.

81 ilde 81 okul projesinde son noktaya gelen TOBB, imzalanan yeni protokol ile birlikte eğitime katkıda yeni bir projeye adım attı. Protokol kapsamında, TOBB ve MEB işbirliğinde, 26 ilk-ortaokul, 67 lise, 11 fakülte, 21 öğrenci yurdu, 13 kapalı spor salonu, 6 atölye ve laboratuvar benzeri tesis, 1 üniversite, yurt dışında yapılan 8 okul olmak üzere 153 eğitim tesisinin yanı sıra 154 yeni okul kazandırılacak.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB olarak eğitime yönelik yaptıkları yatırım ve desteklerin toplam hacminin 3 milyar 587 milyon liraya ulaştığını ifade ederek, “81 ilde, 81 okul projemizin sonuna geliyoruz. Her zaman mesleki eğitimde kamu-özel sektör işbirliğini artırmak, özel sektörün rolünü güçlendirmek istiyorduk. Ama burada durmuyoruz, yeni ve daha büyük bir işe şimdi girişiyoruz. 154 ilçede, 154 yeni okul için harekete geçiyoruz. Odalarımızın ve borsalarımızın faaliyet gösterdiği 154 ilçemize daha, yeni okullar kazandırıyoruz. Eğitime yapılan yatırımdan asla zarar edilmeyeceğinin bilinciyle çalışıyoruz. Gençlerimizi geleceğe hazırlıyoruz. Türkiye'nin girişimci gücü olarak, ülkemizin geleceğine yatırım yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

Konuyla ilgili görüşlerini değerlendiren YTSO Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin BECAN, " Üst kuruluşumuz TOBB’un ve ona bağlı oda/borsaların en önem verdiği konuların başındaki nitelikli eğitime yönelik çok önemli bir adım daha atıldı. TOBB öncülüğünde eğitime desteğimiz devam ediyor. Odamıza bağlı olan Şehit Sercan Yazar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve TOBB Tarafından Yapılan TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizde nitelikli gençlerimizin yetişmesi için yoğun çaba sarf ediyoruz. Ulusal Eğitime Katkı Protokolü ile de TOBB öncülüğünde Türk iş dünyası olarak geleceğimizin inşasına destek olmaya devam edeceğiz.

YTSO olarak meslek liselerinin gelişimine çok önem veriyoruz. Odamız bünyesinde tamamen gönüllülük esası ile oluşturulan bir kurulumuz meslek liselerimizin tercih edilebilir olması ve etkin donanımlı eğitimler verebilmesi ve aranılan eleman yetiştirmesi için çalışmalar yürütüyor. Yakın bir zamanda bu çalışmalar doğrultusunda da veliler ve öğrencilerle bir araya gelinerek bu çalışmalar paylaşılacak.