Topalak Marmara Denizi’nde yapılan balıkçılık hakkında şunları söyledi: “Yunusların aç kalmasıyla birlikte denizdeki balık türü dağılımında bir dengesizlik oluşuyor. Yunusun aç kaldığında insanlara saldıracağını iddia ediyorum.

Marmara Denizi’nde umduğunu bulmak için elinden geleni yaptığını söyleyen Tokalak: “Umduğumuzu bulamamamızın sebebi yunuslar, denizdeki balıkların büyük çoğunluğunu yiyorlar.”

Son olarak Marmara Denizi’ndeki kimyasal maddelerin balıkçılığa olan etkilerini söyleyerek konuşmasına devam eden Topalak şunları söyledi: “1976’da başladığım bu baba mesleğinde mezgit balığı tutardık. Bu balık günümüzde yok oldu. 2017’de bu balık bir miktar göründü. Görülen balıkların %70’i havyardı. Yunus havyarını bırakınca havyar yok oldu. Denizin dibinde kimyasal mı var yoksa havyarı yiyen başka bir parazit mi var. Öyle bir şey olmasa bol miktarda bu balık görünürdü fakat bu mezgit türü aynı zamanda yavrulamıyor. Mezgit için yavru olayı olmuyor. Gırgırlar ve yunusların yemesi yüzünden mezgite rastlanılmıyor ama istavrit ve sardalya balığının yavrularına çokça rastlanılıyor.”