Tosun; “Kadın haklarının hatırlanması ve sorunların çözümlenmesi noktasında dünya çapında bir farkındalık oluşturan bu günün önemi büyüktür. Aile müessesesinin temel taşı, değerlerimizin en önemli temsilcisi, taşıyıcısı ve koruyucusu olan kadınlarımızın, hayatın bütün alanlarına etkin bir şekilde katılmalarına imkân sağlayacak şartları hazırlamak, her türlü ayrımcılığa karşı mücadele etmek tüm insanlığın mesuliyetindedir. Bu nedenle kadınlarımıza sunduğumuz fırsatlar, toplum olarak güçlü olacağımızın göstergesidir.

Türk kadını, tarihimizin derinliklerinden günümüze kadar toplumsal hayatımızın, millet ve devlet yapımızın odağında yer almış, her devirde şefkat, merhamet ve fedakarlık timsali olmuştur. Kurtuluş Savaşı’nda kanını, canını, emeğini ve evladını memleketin kurtuluşuna ve bağımsızlığına adayan Nene Hatunlar, Halime Çavuşlar, Şerife Bacılar, Halide Onbaşılar, tarihin şanlı sayfalarında, yerlerini almışlardır. Bugün de İdlib’teki Bahar Kalkanı Harekatı’na gönülden destek veren kadınlarımız, Türkiye’nin simgesi, milli birlik ve beraberliğimizin büyük teminatı olmuştur.

“Cennet annelerin ayakları altındadır” buyruğuna bizleri muhatap kılan bir anlayışın mensupları olarak, bugüne kadar kadınlara yönelik her türlü şiddetin, ayrımcılığın ve istismarın karşısında olduğumuz gibi bundan sonra da olmaya kararlılıkla devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle doğumdan ölüme kadar hayatın her anında varlıklarını hissettiren; sevgi, şefkat ve cesaret adına yüreğinde ne varsa topluma karşılıksız veren, tüm övgülere layık olan kadınların ‘’Dünya Kadınlar Günü’’nü kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım.” Dedi.