Bir milletin yeniden doğuşunun tarihi olarak 30 Ağustos’un önemini vurgulayan Ali Tosun tarihe gömülmek istenen bir milletin gücünü hiçbir zaman kaybetmeyip bugünlere gelmesine dikkat çekerek mesajında;

“30 Ağustos, istiklal mücadelemizi zaferle tamamladığımız, tarihe gömülmek istenen bir milletin, adeta küllerinden yeniden doğuşunun tarihidir.

96 yıl önce bugün, Türk ordusu şanlı bir destana imza atmış; Kurtuluş Savaşımızın en büyük zaferini kazanmıştır.

Zaferler ancak azim ve cesaretle kazanılır. İşte bu iki unsur Türk ordusuna zaferler kazandırmıştır. En zor şartlarda ve tüm imkânsızlıklara rağmen tarihin her safhasında şanlı destanlar yazan necip milletimiz, vatanı üzerinde çirkin emelleri olan mihrakların gayretlerini dün olduğu gibi bugün de boşa çıkarmıştır.

Bağımsız bir vatanda, hür bir milletin evlatları olarak istikbale emin adımlarla yürüyüşümüzü ebediyen hiçbir güç durduramayacaktır. Bu mücadelede en büyük gücü istiklal sevdalısı aziz milletimizden alıyor, bu topraklarda, şanlı bayrağımızın gölgesinde sonsuza kadar birlik ve kardeşlik içinde yaşayacağımızı bir kez daha tüm dünyaya haykırıyoruz. 

Bizler, ülkemizi ve milletimizi bölmeyi amaçlayan içimizdeki hainler ve dışarıdaki düşmanlara, dur diyen şehitlerimize layık olma gayretiyle var gücümüzle çalışacağız.

Bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde bu zaferi bize armağan eden istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, şehit ve gazilerimizi şükranla yâd ediyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsundedi.