Emniyet Kemeri uygulamasına; Yalova Valisi Muammer Erol, Yalova İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, Yalova İl Jandarma Komutanı Mustafa Bakçepınar, Tarif Şube Müdürlüğü ekipleri katıldı.

Topaloğlu, “Emniyet kemeri ölüm riskini %45, yaralanma riskini %60 azaltıyor”

Yalova İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu yaptığı açıklamada, amaç halkın emniyet kemerine karşı hassasiyetini ve duyarlılığını artırmak ve emniyet kemerinin önemini belirtmek olduğunu söyleyerek, “Trafikte emniyet kemeri kullanmak ölümlü trafik kazalarında riski %45, yaralanma riskinde %60 oranında azaltıyor. Bunun için bütün vatandaşlarımızın kendi can güvenliği için muhakkak bu araçlara oturdukları andan itibaren emniyet kemeri taksınlar.

Bunu sadece ön koltukta değil arka koltukta oturan seyahat eden yolcularımız da taksınlar. Bir hareketinizle kendinizi hayata bağlıyorsunuz. Bu çok önemli ve basit bir şey, her arabada da var. Bunlar kullanmak için yapılmıştır.

Halkımızdan bizim isteğimiz lütfen hem kendi canlarını hem sevenleri düşünsünler ona göre hareket etsinler. Lütfen emniyet kemerlerini araçlarına bindikleri zaman taksınlar. Buradaki amacımız bunu duyurmak geniş halk kitlelerine ulaştırmaktır.

Bir farkındalık yaratmaktır. Bundan dolayı böyle bir etkinlik yaptık. Broşürlerimizle beraber, kırmızı düdük var bunları çocuklarımıza veriyoruz ebeveynler arabalarına bindikleri zaman anneleri, babaları, ablaları, abileri trafikte bir hata yaptıkları zaman düdüğü çalarak onları ikaz etsinler şeklindeydi. Bunlar da baya başarılı oldu.

Çocuklarımız da yeni gelişen nesilde bu işe çok duyarlılar. Onlara da teşekkür ediyoruz. Öğretmenlere de teşekkür ediyoruz çok güzel yetiştiriyorlar.

Son zamanlar da Türkiye’deki ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarında oranları çok aşağı çekildi. Bu da bunun bir etkinliğidir.

Lütfen kurallara uyalım emniyet kemerimizi takalım.

Yalovalılar çok duyarlılar. Hem emniyet kemerine duyarlılar hem de yaya geçitlerinden geçmelerde sürücülerimize teşekkür ediyorum. Çok büyük bir oranda uyuyorlar.

Ben kendim sivil olarak da dolaşıyorum. Yola ne zaman adım atsak veya gördüğüm kadarıyla da sürücülerimiz de buna duyarlılar. Modern ve kültürlü bir toplumda yaşıyoruz. Kurallara da çok güzel uyuyorlar. Tatbik ediyorlar.” Dedi.

Etkinlik kapsamında, Vali Muammer Erol, İl Emniyet Müdür Göksel Topaloğlu, İl Jandarma Komutanı Mustafa Bakçepınar sürücülere emniyet kemerinin önemini anlatmak amacıyla sürücülere broşür dağıttı.

Haber/Serhat Oruç