1984 yılından bu yana binlerce dansçı yetiştiren, ülke çapında düzenlenen yarışmalardan derecelerle Yalova’ya dönen ve uluslararası yarışmalarda adından söz ettiren Yalova TUFAG, düzenleyeceği TUFAG Özel Gecesi’yle Yalovalılarla buluşacak.

“Halk danslarımızın öğrenilmesi ve tüm dünyada tanınması için çalışıyoruz”

Kurulduğu günden bu yana her yıl düzenlenen TUFAG Özel Gecesi, 2020 yılında pandemi sebebiyle düzenlenememişti. Koronavirüste yaşanan gerileme ve faaliyetlere izin verilmesiyle birlikte, yoğun bir yaz takvimi geçiren Yalova TUFAG, tüm dansçılarıyla bu önemli geceye hazırlandı.

Tüm dansçıların büyük özveri ve heyecanla çalıştıklarını dile getiren TUFAG Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Altıparmak, “Derneğimiz kurulma amacı olan Türk Halk Danslarını tanıtma ve araştırma görevleriyle birbirinden önemli dansçılarıyla da tarihinde ülke gündeminde yer almayı başarmıştır. İlk günden bu yana tüm heyecanımızla ve büyük bir tutkuyla Halk Danslarımızın daha geniş çevrelerce öğrenilmesi ve tüm dünyada tanınması için var gücümüzle çalışıyoruz.

22. Altın Karanfil Halk Dansları Yarışması yapılacak

Bu amaçla her yıl Derneğimiz dansçılarıyla düzenlediğimiz TUFAG Özel Gecesi’ni ve bu yıl 30 Ağustos’ta açılışını yapacağımız 34. TUFAG Uluslararası Halk Dansları Festivali kapsamında düzenleyeceğimiz 22. Altın Karanfil Halk Dansları Yarışması’nı yapacağız. Bu yılda yasakların hafifletilmesi ile yoğun bir çalışma süreci geçirdik ve Genel Sanat Yönetmenliğini Mehmet Yönder’in yaptığı TUFAG Özel Gecemizi hazırladık. Tüm Yalova halkını bu akşam Barış Manço Açık Hava Tiyatrosu’na bekliyoruz.” dedi.

Yalova Halkı ile tekrar buluşacakları bu önemli gece için tüm hazırlıklarını tamamlayan dernek, Türk Halk Danslarının birbirinden güzel yörelerini sahneleyecek. TUFAG Özel Gecesi bu akşam Barış Manço Açık Hava Tiyatrosu’nda saat 21:00’de başlayacak. Halka açık olarak gerçekleştirilecek olan gösteriye girişler ise ücretsiz olacak.