Orhangazi Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği’nin Bursa Orhangazi de 19-20-21 Ağustos’ta gerçekleştireceği ‘Erzurum Şenlikleri’ hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Kahvaltıya, Orhangazi Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Durmuş Turan, ve yönetim kurulu üyeleri Şaban Aktürk, Burak Balkuş Serkan Bektaş ev sahipliği yaparken, Yalova Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Demir, Çiftlikköy Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Erdoğan Pasin, Altınova Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ferman Durmaz, Yalova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ayhan Polat, Yeni Yaşam Engelliler Derneği Başkanı Lale Dondurmacı katıldı.

Örflere, adetlere ve geleneklerine yakışacak bir program yapmaya gayret edeceklerini ifade eden Orhangazi Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Durmuş Turan, gerçekleştirilecek program hakkında şunları konuştu, ‘’Pandemi içerisinde ve sonrasında bu tür programlara ara verilmesinden dolayı halk bizden beklenti içerisinde. Biz de bu beklentiyi karşılamak adına Erzurum’u en iyi şekilde temsil edecek, tanıtacak bir program yapmak istedik.

Turan, ‘‘Türk bayrağını taşıyacak, atlı kardeşlerimiz içeri girecek’’

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki Yalova'da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki Yalova'da

Etkinliğimizi tanıtmak amacıyla ilk olarak Yalova’da bir basın açıklaması ile duyurmuş olalım.

Programın açılışı, 19’unda mehter takımı ile başlayacak. Bursa’yı temsilen 16 tane atlı, yine 16 Türk devletini temsilen, Türk bayrağını taşıyacaklarını atlı kardeşlerimiz içeri girecek.

25 kişilik bir bar ekibi kurduk folklor ekibini dedik ki ‘’Biz Erzurumluyuz, Erzurum’un bar ekibi gösteriliyorsa o zaman bu sayıda 25 olsun. Akabinde Kur’an-ı Kerim tilaveti olacak.

AK Parti Bursa Milletvekili Efkan Ala da bu programa katılacak. Sanatçılardan Köksal Örs, Fuat Paşa, Dilek Şimşek, Mustafa Özaslan sahne alacak.' Dedi.

Orhangazi’de gerçekleştirilecek programa bütün Yalova halkını davet eden Turan, ‘1. Erzurum Şenlikleri’nin bir ilk olduğunu ve başarılı bir sonuç elde edilirse geleneksel hale getirmek istediğini ve devamlı olacağını belirtti.