Tekne turuna, Yalova İl Kültür ve Turizm Müdürü Şeref Tali, DENTUR Avrasya İdari ve Teknik İşler Müdürü Murat Kaymaz, Yalova Liman Başkanı Hakan Pekşen katıldı.

Yalova İl Kültür ve Turizm Müdürü Şeref Tali; ‘’Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında ülkemizde ve yurt dışında turizm haftası olarak kutlanmaktadır. Bu yıl turizm haftasının 46.sını kutlamaktayız, ben de o vesile ile turizm haftamızı kutluyorum.’’

Tali; ‘’12 ay sürdürülebilir turizme sahip bir iliz’’

‘’Bir turizm kenti olan Yalova’mıza da başarılar diliyorum. Sektörün canlanmasını turizm açısından daha çok yerli ve yabancı turist ağırlamasını temenni ediyorum. Turizm haftası için birçok etkinlikler yaptık. Havanın yağışlı olması sebebi ile bazı etkinliklerimizi iptal ettik. Bugün Yalova merkezden Osmangazi köprüsüne bir tekne turumuz oldu. Sektörden, öğrencilerimizden vatandaşlarımızdan protokolden birçok yoğun katılımla bu gezimizi tamamladık. Ben bütün katılımcılara teşekkür ediyorum. Yalova, şehir planlamalarında 12 ay sürdürülebilir turizme sahip bir il. Kaplıcalarıyla, yaylalarıyla, şelaleleriyle, organik tarımıyla, kivisiyle, orkidesiyle, Hersek lagünüyle ki bu lagünde 230 kuş türümüz mevcuttur. Yalova bu noktada bir çekim merkezidir.

Tali; ‘’Türkiye gelişim ve tanıtma ajansı üzerinden ilimiz tanıtılmaktadır’’

‘’Yalova’nın coğrafi konumu itibariyle, metropol şehirlerin tam ortasında bulunan bir yerdir. Bu bizim bir avantajımızdır. Bu bölgelerimiz, sanayi ağırlıklı olan kısımlardır. Yalova’yı bir terapi bölgesi olarak algılayıp buralarda tatillerini geçirebilirler. Bununla ilgili yeterli alt yapımız vardır. Bakanlık belgeli otellerimiz var. Belediye ve işletme belgeli otellerimiz var. Oda kapasiteleri, gelecek olan turistlerimizi karşılayacak şekilde mevcut. Bakanlık belgeli tesislerimiz her yıl artmaktadır. İlimizde acentelerimiz var. 55 adet A grubu, 5 adette C grubu seyahat acentemiz var. Toplamda 60 adet acentemiz bulunmakta. Yalova merkezde, Seturn Marina ünvanlı yat limanımız var. Bu yat limanı Mavi Bayrak ödüllüdür. Plajlarımız, kumsallarımız, yayla ve ormanlarımızı var. Tarihi değerlerimiz, Yürüyen Köşkümüz var.

İlimizi uluslararası bazda tanıtmak için birtakım projeleri hayata geçirdik. Bunlardan bir tanesi de Türkiye Gelişim ve Tanıtma Ajansı üzerinden, uluslararası arenada Türkiye ve ilimiz tanıtılmaktadır. Ayrıcı bu dijital tanıtıma, www.yalovagezi.com web adresinden girilebiliyor. Yalova’nın bütün marka değerleri gezilebilecek. Konaklanabilecek işletmeler, yeme-içme tesisleri, tarihi değerlerimiz coğrafi bölgelerimiz bu sisteme yüklenmiştir. www.yalovagezi.com 4 ayrı dilde, Türkçe, İngilizce, Arapça ve Rusça olarak yayınlanmaktadır.  

Yalova da kiyoslarımız mevcuttur. Bunlardan bir tanesi İDO iskelesinde, bir diğeri Termal de, bir diğeri de Armutlu da bulunuyor. Buraya gelen yerli yabancı konuklarımız, bu kiyoslardan CR kodları ile cep telefondan bu programı indirebiliyorlar. Ayrıca, ilimize gelen konuklarımız hiçbir rehbere ihtiyaç duymadan tüm turlarını bu sistem üzerinden yapabiliyorlar.

Hastanede eşek operasyonu: Gözlerine inanamadılar Hastanede eşek operasyonu: Gözlerine inanamadılar

Amacımız, Yalova’mızın Türkiye’deki gelişen turizmden daha çok pay almasıdır. Bunun için, 12 aya sürdürülebilir tur mevcuttur. Turizm haftamızı, ülkemize ve Yalova’mıza bereketli hayırlı olmasını diliyorum. Turizm haftamız kutlu olsun.’’ Dedi.