Turizm Haftası kutlama programı ve etkinlikleri 15 Nisan Cuma Saat 14.00’da Donanma Tesisleri önünden, Bahçelievler İlköğretim Okulu’nun Mehter Takımı ile başladı. Atatürk anıtına, Yalova Turizm İl Müdürlüğünce çelenk sunulmasının ardından, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı, Yalova İl Kültür ve Turizm Müdürü Şeref Tali yaptı. Tali konuşmasında; ‘’ Sayın Valim, Sayın Belediye Başkanım, değerli protokol, turizm sektörünün seçkin temsilcileri, değerli konuklar, geleceğimizin teminatı sevgili öğrenciler, değerli basın mensupları, her yıl 15-22 Nisan tarihlerinde kutlanan 46.nci Turizm Haftası açılış etkinliklerine hoş geldiniz, onur verdiniz.

Bugün burada açılış törenini yaptığımız Turizm Haftasının ülkemizde turizm bilincinin oluşması ve ciddi bir ekonomik potansiyel olan turizm sektörünün bu tip kutlamalarla daha da gelişmesi en büyük dileğimizdir.

Yalova Turizmi, gerçekleştirilen çalışmalar ve yatırımlarla ülke turizmi içindeki payını ve önemini giderek artırmakta, yüzde 63’ü ormanlarla kaplı ilimizin Termal Turizm Merkezi ile Armutlu Termal Turizm Merkezi kaplıcalarının şifalı suları, yeşil bitki örtüsü, Sudüşen ve Erikli Şelaleleri, Dipsiz Gölleri, Delmece Yaylası, 239 kuş türünün belirli zamanlarda otel olarak kullandıkları Hersek Lagünü, Arberetumu, çiçeği, kivisi, balı, organik tarımı, Marinası, Yürüyen Köşk’ü, Osman Gazi Köprüsü ve kumsallarıyla bir destinasyon merkezidir.  

Amacımız bu kadar çeşitliliği ve zenginliği bünyesinde barındıran ilimizin, bir çekim merkezine dönüştürülerek, turizmden hak ettiği payı almasını sağlamaktır. Bunun yolu Kamu Kurumları, Yerel Yönetimler, Sektör Temsilcileri ve Sivil Toplum Örgütlerinin oluşturacağı sinerji ile yurtiçi ve yurtdışında iyi bir tanıtımdan geçmektedir.

Bu dönem pandemiye rağmen, Sayın Valimizin desteği ile müdürlüğümüzce hazırlanan ve finansmanı Doğu Marmara Kalkınma Ajansı tarafından karşılanan, Dijital Kent Tanıtım Sistemi ile ‘Yalova Dünya’ya Açılıyor’ projesi, yalovagezi.com olarak 4 dilde faaliyete geçirilmiş, ülkemizde ve dünyada ilimizin tüm değerlerini tanıtma fırsatı yakalanmıştır. Ayrıca, Antalya YÖREX, İstanbul EMİTT fuarlarında yer alarak ilimizi en iyi şekilde tanıtımı yapılmıştır.

İlimizin turizm verilerine kısaca değinecek olursak; 2022 yılı Mart sonu itibariyle turizm işletme belgeli tesis sayısı 16, yatak kapasitesi 2856, belediye belgeli tesis sayısı 102, yatak kapasitesi de 6.478 olup, toplam yatak kapasitesi 9.334 dür.

8 Turizm Yatırım Belgeli otelin faaliyete girmesiyle beraber, 1.919 yatağın da eklenmesiyle, 4709 nitelikli yatak arzı olacaktır.

Turizm İşletme Belgeli SETUR Marina Mavi Bayrak ödülüne sahiptir. İlimizde, 55 A Grubu, 5 C Grubu olmak üzere toplam 60 seyahat acentesi bulunmaktadır.

2021 yılı sonu itibariyle, 126.185 yabancı, 366.651 yerli turist olmak üzere, toplam 492.836 kişi ilimizde konaklamıştır.

Bu açılışla ve hafta boyunca düzenlenecek çeşitli etkinliklerle turizm bilincinin daha da gelişmesi, Turizm Haftasının Ülkemizin ve İlimizin gelişen vizyonuna katkı sunacağını ümit ediyor, tüm Yalovalılardan birbirinden keyifli ve renkli etkinliklere katılımlarını bekliyoruz.    

Bu duygularla; Turizm haftası etkinliklerinin Yalova’mız için bir heyecan ve sinerji yaratması dileğiyle, hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum.’’ Dedi.

Şeref Tali’nin yaptığı konuşmanın ardından, tören alanında öğrenciler tarafından şiirler okundu, Mehter Takımı tarafından gösteri yapıldı. TUFAG, YAFEM ve Kuzey Kafkas Dernekleri folklor ekipleri gösterileriyle izleyenleri büyüledi.

Günün son programı, Yalova Kent Müzesi Sergi Salonunda, Yalova El Sanatlar Derneği tarafından sergi açılışı oldu. Serginin açılış kurdelesi, Yalova Valisi Muammer Erol ve protokol üyeleri tarafından kesildi. 

Minibüs durakları yeniden düzenleniyor Minibüs durakları yeniden düzenleniyor