Şeref Tali Turizm Haftası açıklamasında, “Turizmin bütün bir yıla yaygınlaştırılması amacıyla, alternatif turizm türleri ve bu konuda Bakanlıkça yapılan çalışmalar, projeler hafta boyunca çeşitli etkinliklerle gençlere ve halka anlatılmaktadır.

“Covid-19 dünya turizmini olumsuz etkiledi”

Ancak bu yılki etkinlikler Covid-19 salgını sebebi ile gerçekleştirilememektedir. Ülkemiz turizminin, bu salgının bitmesiyle canlanması ve kısa sürede eski günlerine kavuşması hepimizin ortak temennisidir. Küresel ölçekli yeni tip koronavirüs (Covid-19) pandemisi sadece ülkemizde değil, tüm dünyada turizm ve ilişkili sektörleri olumsuz etkilemiştir.

“Yalova’mızın çekim merkezi olması için birçok projeyi hayata geçirdik ve geçiriyoruz”

Turizm, ulusal ve uluslararası düzeyde kazandığı dev boyutlarla, yatırımları ve iş hacmini geliştiren, gelir oluşturan, döviz sağlayan, istihdam alanları açan, sosyal ve kültürel hayatı etkileyen önemli bir sektördür. Turizm potansiyeli yüksek olan 12 ay sürdürülebilir destinasyonlarıyla bezeli olan güzel Yalova’mızın yerli ve yabancı turistler için bir çekim merkezi olması hepimizin ortak arzusudur. Bu anlamda birçok projeyi de hayata geçirdik ve geçiriyoruz.

2021 yılı 15-22 Nisan Turizm Haftasının ülkemiz ve Yalova’mız için sektörün beklentilerini de karşılayacak şekilde başarılı ve verimli bir yıl olmasını diliyor, saygılarımı sunuyorum.” ifadelerine yer verdi.