Döviz kurunda yaşanan yükseliş nedeniyle Yurtdışı Kurban vekaleti bedelinde revize yapmak durumunda kaldıklarını söyleyen Fitöz;

“Bu yıl da kurban bereketi yıl boyu sürsün sloganıyla vekâletle kurban kesim kampanyası düzenleyen Kızılay’ımız, geçen yıl olduğu gibi bu yılda vatandaştan büyük bir ilgi görmektedir. Kampanyaya tüm hızıyla devam eden kurumumuz, döviz kurunda yaşanan yükseliş nedeniyle Yurtdışı Kurban vekaleti bedelinde revize yapmak durumunda kaldı. 590-Tl olan Yurtdışı bir hisse vekalet bedeli 750-Tl olarak belirlenmiştir.

Değerli bağışçılarımız 14 Ağustos 2018 tarihi itibariyle Yurtdışı Kurban Vekaleti ücreti olarak 750-Tl tahsil edilecektir.

Türk Kızılay gönüllülerimizin ve bağış sevdalılarımızın bilgilerine arz etmeyi görev bildik. Geçen yıllarda olduğu gibi ilgilerini bekler gerek yurt içi ve gerek yurt dışında kesilen kurbanların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasında katkı sağlamaları dini ve vicdani bir göre olduğunun bilincinde olduklarının kanaati içindeyiz. Allah niyetlerini kabul buyursun. Şubemiz yetkililerinin bağışçılarımızın hizmetinde olmaktan daima gurur duymuş ve duymaya devam edecektir” dedi.