Türk Toplumunda Tasavvuf ve Hacı Galip Hasan Kuşçuoğlu Sempozyumuna; Yalova Rüstempaşa Platformu Düzenleme Komitesi Başkanı Prof. Dr. Musa Şahin, Yalova Rüstempaşa Platformu Düzenleme Komitesi üyeleri, akademisyenler ve konuklar katılım sağladı.

Sempozyum Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunarak ve akabinde Hafız Zekeriya Karaküp’ün Kur’an-ı Kerim Tilavetiyle başladı.

Şahin, “Biz bugün insanlarımızın gönüllerine dokunmak istedik”

Türk Toplumunda Tasavvuf ve Hacı Galip Hasan Kuşçuoğlu Sempozyumunun açılış konuşmasını yapan Yalova Rüstempaşa Platformu Düzenleme Komitesi Başkanı Prof. Dr. Musa Şahin; “Biz bugün insanlarımızın gönüllerine dokunmak istedik. İnanın en kıymetli ve en değerli varlığı gönüldür. İnsanın gönlü harekete geçerse insan olur. İnsanı diğer canlılardan ayıran yegâne şey gönül sahibi olmasıdır.

Bugün tasavvuf ve tarikatı anlatmaya ve anlamaya çalışacağız. Bu bağlamda bu sempozyumu gerçekleştirmek istedik.

Bu sempozyumda tasavvuf ile ilgili olan üstü örtülmüş olan gerçekliğin görünür hale getirilmesini amaçladık.

Bu düzenlediğimiz program Yalova’mıza ve ülkemize hayırlı olsun. Yalova Valiliğine, Yalova Belediyesine, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel’e ve üyelerine, düzenleme kurulu üyelerimize, bize destek olan hocalarımıza ve katılımcılara teşekkürlerimi sunuyorum.” Dedi.

Yalova Rüstempaşa Platformu Düzenleme Komitesi Başkanı Prof. Dr. Musa Şahin’in açılış konuşmasının ardından Osman Karaca tarafından Ney Dinletisi yapıldı.

Ney Dinletisinin ardından sırasıyla; Prof. Dr. Dilaver Gürer tarafından Türk Toplumunda Tasavvuf, Tarikatlar ve Galibilik sunumu, Mehmet Dabak tarafından Tasavvufta Temel Kavramlar sunumu, Doç. Dr. Raşit Gündoğdu tarafından Tarikatlarda ve Galibilikte Zikir sunumu yapıldı.

Haber-Fotoğraf/Serhat Oruç