Yalova Anadolu İmam Hatip Lisesi, güzel ve etkili konuşmanın önemine dikkat çeken, özellikle gençlerde Türkçe bilinci oluşturma amacı taşıyan yarışma programını 18 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleştirdi. İlimiz orta öğretim kurumlarında okuyan öğrenciler birbiriyleriyle Türkçelerini yarıştırdı; etkili ve güzel konuşan öğrenciler ödüllendirildi.

Yalova İl Özel İdaresi kanalıyla, Yalova İl Genel Meclis Başkanı Hasan Soyguzel‘in desteğiyle bu yıl daha da büyük çaplı bir düzenlemeyle gerçekleşen programa; Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, Yalova Üniversitesi Genel Sekreteri Ömer Naci Fidan, Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Yardımcıları; Sıddık Badilli, Uğur İnan, Şube Müdürü, Enver Akçınar, EDEP Platform Başkanı Halil İbrahim Büyükgümüş, Ensar Vakfı Başkanı Halil Kalyoncu, YIHDER Başkanı Ahmet Baltacı, Yalova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ayhan Polat katılım sağlayarak destek verdiler.

Okul Müdürü İmran Biber: ‘’Bu çalışmanın amacı Türkçemizi doğru, etkili ve dil kurallarına uygun olarak konuşmaya özendirmek; dilimizi güzel ve düzgün kullanma yeteneğini geliştirmek, öğrencilerimize toplum karşısında kendilerini ifade etme becerisi ve özgüven kazandırmaktır.” dedi. Geleneksel hale gelen “Güzel Türkçemizi Güzel Konuşalım” yarışmasında okullarında hazırlanarak ön elemeyi geçen öğrenciler il çapında düzenlenen yarışmaya hazırlıklı ve hazırlıksız olmak üzere iki kategoride katılarak Türkçe konuşma hünerlerini ve hitabet yeteneklerini gösterdiler.

Önceki yıllarda Feyza Hepçilingirler, Nurullah Genç, Rasim Cinisli gibi önemli isimlerin katılımıyla gerçekleşen yarışmada her yıl Türk Dil Kurumundan bir uzmanın da katılım sağlandı.

“6. Güzel Türkçemizi Güzel Konuşalım” yarışma programının bu yılki değerlendirme kuruluna Yazar-Araştırmacı Recep Seyhan, İletişim Uzmanı Cihat Zafer Demirel, Yalova Üniversitesi Öğretim Elemanı Ezgi Şahin Sevdi, Oyuncu ve Yönetmen Ekrem Bozgül ve Türk Dil Kurumu desteğiyle iştirak eden Yüksek Kurum Uzmanı Kadir Uzun katıldı.

Öğle molasında Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin konserleriyle şenlenen programa yarışmacı olarak katılan öğrencilerin heyecanı görülmeye değerdi.

Program sonunda Yarışmaya katılım sağlayan okulların öğretmen ve öğrencilerine çeşitli hediyeler ve katılım belgeleri verildi. Yarışma sonucunda dereceleri jüri Başkanı Recep Seyhan açıkladı.

Termal Fen lisesi Nurşah Şirin birincilik, Çiftlikköy Ş. M. İslam Altuğ İmam Hatip Lisesi Elif Kelebek ikincilik, Yalova Anadolu İmam Hatip Lisesi Hilal Ensarioğlu ise üçüncülük ödülüne layık görüldüler.

Bu yılki yarışmada Sezai Karakoç adına verilen Jüri özel ödülünü ise Prof. Dr. Necmeddin Erbakan Sosyal Bilimler Lisesinden Ali Devran Yılmaz kazandı. Dereceye giren öğrencilere gram altın ve çeşitli hediyeler verildi.

Ayrıca YİHDER ilk üçe giren öğrencilere 500 liralık hediye çeki verdi.

Başkan Tutuk MARTEST projesini imzaladı Başkan Tutuk MARTEST projesini imzaladı