Yalova’nın denizel kaynak potansiyelinin değerlendirilmesi, su ürünleri yetiştiriciliğinin geliştirilmesi ve Marmara Denizi'ndeki müsilaj sorununun doğal yollardan çözülebilmesine katkı sağlanması amacıyla Yalova kıyılarında 2021 yılında Akdeniz Midyesi yetiştiriciliğine başlayan 4 firmanın üretim faaliyetlerini İyi Tarım ve Organik Tarım Uygulamalarına uygun şekilde sürdürmesi amacıyla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Midye, Müsilaj'a İyi Gelecek" ve "Marmara Denizinde Organik Midye Yetiştiriciliği" projelerine Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından finansal destek sağlanmıştı.

Proje kapsamında 4 müteşebbis işletmeye Organik Tarım Sertifikası ve 2 müteşebbis işletmeye de İyi Tarım Sertifikası almak üzere İl Müdürlüğünde düzenlenen imza töreniyle Ankara merkezli CTR Uluslararası Belgelendirme Denetim Ltd. Şti. ile hizmet sözleşmesi imzalandı.

Hibe sözleşmesi öncesinde de sertifikasyon sürecinin nasıl işleyeceği ile ilgili olarak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü toplantı salonunda CTR Uluslararası Belgelendirme Denetim Ltd. Şti. yetkilisi Dilek Erdin Elivar tarafından Midye Çiftliği sahiplerine bilgiler aktarıldı.

Hibe sözleşmesinin imzalanmasının ardından sertifikasyon kuruluşu tarafından midye çiftliklerinde denetimler yapılarak numuneler alınacak ve analiz yapılacak. Analiz sonuçlarının olumsuz çıkmaması durumunda elde edilen midyelere ilgili kuruluş tarafından organik ve iyi tarım sertifikası verilecek ve böylelikle Türkiye'de ilk defa hasat edilen midyeler sertifikalı olarak pazara sunulacak.

Hüseyin Açıkel: Tavşanlı’nın ülke çapında bir rol model olmasını hedefliyoruz Hüseyin Açıkel: Tavşanlı’nın ülke çapında bir rol model olmasını hedefliyoruz