Hersek Lagünü’nün Güney kısmına Hersekzade Ahmet Paşa Stadı’nın yan tarafına 40 dönümlük alana kurulacak olan Altınova Belediyesi Tıbbı Aromatik Bitkiler Bahçesi’nde 148 çeşit bitki çeşidi yer alacak.

Sözleşme imzalandı

“Hersek Lagünü Sulak Alanı Yönetim ve Tanıtım Ofisi, kır kahvesi, alan düzeleme, kuş gözlem alanı, giriş kontrol, muhtelif, jeneratör, güvenlik kamerası, oto park, tanıtım ofisi ve atölye binası görsel sera binası, ar-ge binası yapım işi” ihalesini kazanan firma ile ihale sözleşmesi imzalandı.

İhale sözleşmesi imza törenine; Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, Tarım ve Orman Bakanlığı Bursa Bölge Müdürü Mustafa Bulut, Tarım ve Orman Bakanlığı 2. Bölge Müdürü Yardımcısı Hakan Mumcuoğlu, Tarım ve Orman Bakanlığı Yalova İl Şube Müdürü Serhat Akgün ve ihaleyi kazanan firma yetkilisi katıldı.

“Cazibe merkezi olacak”

Botanik bilimcilerle ortak çalışmalarla gerçekleştirilen projenin içerisinde; görsel sera, sucul bitkiler bahçesi, ARGE Merkezi, botanik kafeterya, idari bina, atölye, laboratuvar, bahçe ve sergi alanları, kuş gözlem noktaları, koruma zonu ve yürüyüş yolları yer alacak. Türkiye’nin süs bitkilerinin yüzde 85’inin ve kesme çiçeklerin de yüzde 20’sinin Altınova’da yetiştirildiğini hatırlatan Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, “Bölgede tıbbi aromatik bitkiler konusunda da çalışmaların yapılacak olması bizim için oldukça önem taşıyor. Osman Gazi Köprüsü ve İstanbul–İzmir otoyolunun açılmasıyla ilçemiz; İstanbul, Kocaeli, Bursa ve İzmir gibi büyük şehirlerle ülkenin dört bir yanına ulaşımı kolaylaşacak olması Hersek Lagünü Tıbbi Aromatik Bitkiler Bahçesi’ne ayrı bir değer katacaktır.

Tarihi ve turistlik koridor

Öte yandan; Hersek Lagünü Tıbbi Aromatik Bitkiler Bahçesine gelen vatandaşlarımız hemen köprünün ayağında bulunan Hersek Sahiline, tarihi Helenapolis Antik Kentine, başta flamingolar olmak üzere 204 türün yer aldığı Hersek Lagününe, Hersek Kuş Gözlem Kuleleri ve Kuş Eğitim Merkezine, Lagün içerisinde bulunan ve müzeye dönüştürülecek olan Atatürk Evine, 1800 yılında yapılan ve restore edilerek müzeye dönüştürülecek olan Deniz Fenerine ve Hersekzade Ahmet Paşa Külliyesi’ne ulaşımı oldukça kolay ve keyifli olacaktır” dedi.

Teşekkür

Ülkemiz açısından çok önemli bir projeye başlanıldığını söyleyen Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, “Bu projenin gerçekleşmesini sağlayan; ülkemizin son Başbakanı mevcut TBMM Başkanımız Sayın Binali Yıldırım’a, AK Parti Hükümetlerimize, Tarım ve Orman Bakanı Sayın Bekir Pakdemirli’ye, Orman ve Su İşleri önceki dönem Bakanı Sayın Veysel Eroğlu’na, AK Parti Yalova Milletvekillerimiz Sayın Ahmet Büyükgümüş ve Sayın Meliha Akyol’a, AK Parti 26. Dönem Milletvekili Sayın Fikri Demirel’e, Yalova Valimiz Sayın Tuğba Yılmaz’a, Altınova Kaymakamımız Sayın Zafer Engin’e, AK Parti Yalova İl Başkanı Sayın Yusuf Ziya Öztabak’a, AK Parti Altınova İlçe Başkanı Sayın Hasan Zafer’e, AK Parti Teşkilatlarımıza, Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Nurettin Taş’a, Tarım ve Orman Bakanlığı Bursa Bölge Müdürü Sayın Mustafa Bulut’a, Tarım ve Orman Yalova İl Şube Müdürü Sayın Serhat Akgün ile ilgili kurum ve kuruluşlara halkım adına teşekkür ederim” diye konuştu.