Sokak hayvanları ile ilgili tedavi, kısırlaştırma ve çeşitli operasyonların güvenle yapıldığı Yalova Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nde, tedavi süreci sonrasında sağlığına kavuşan, kısırlaştırılan ve aşıları yapılarak kayıt işlemleri tamamlanan sokak hayvanları saldırgan olmadıkları takdirde, yaşam alanı olan sokaklara geri bırakılıyor.

Çalışmalar titizlikle yürütülüyor

Yalova Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü konuyla ilgili bir açıklama yaptı.Son 9 ayda titizlikle yürütülen çalışmalarözetleşu şekilde;

Belediye Çağrı Merkezi 153’den gelen toplam 2569 ihbar değerlendirildi. 770 hayvan klinikte yatırılarak tedavi edildi. 776 hayvan kısırlaştırıldı.780 hayvana kuduz tedavisi uygulandı.Trafik kazası geçiren 538 hayvana müdahale edildi.Mesai saatleri dışında acil olarak gelen toplam 956 hayvanın tedavisi gerçekleştirildi.770 hayvana paraziter ilaç uygulanırken, 190 hayvana mikroçip uygulaması yapıldı.Kliniğe sahipli olarak gelen 229 hayvana müdahale edildi.

Örnek uygulama Haybulans

Sokak hayvanlarının toplum sağlığını tehdit etmemesi, kendi ortamlarında sağlıklı bir yaşam sürdürmelerini sağlamak için veterinerlik hizmetlerine daha da fazla önem veren Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, en son içeriği bakımından Türkiye’de ilk olan hayvan ambulansı ‘Haybulans’ı da Yalova Belediyesi hizmetlerine dahil ederek bu zamana kadar Yalova’daki sokak hayvanları için büyük bir ihtiyacı gidermiş oldu. Haybulans uygulaması yaşanan olaylara sağladığı hızlı müdahale imkanıyla birçok can dostumuzun hayata tutunmasına olanak sağlarken, hayvanseverlerin de takdirini topladı.

301 adet kedi ve köpek sahiplendirildi

Yalova Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, müdahele ettiği sokakta yaşayan can dostlarımızı müşahede altında tutarak, sağlıklı bir yapıya kavuşana kadar bakımlarını gerçekleştiriyor. Bu süreçte barınağa ziyarete gelen ve hayvan sahiplenmek isteyen hayvanseverler istedikleri hayvanı sahiplenebiliyorlar. 2016 yılının ilk 9 aylık sürecinde 301 adet kedi ve köpek sahiplendirerek sıcak bir yuvaya kavuşturuldu.