Turnuvaya; 9-12 yaş arası minik futbolcu adaylarından oluşan 10 takım katıldı. Günün sonunda finale kalan Altınordu Yıldızlar takımı ile Yalova Gücü 1-1 berabere biten karşılaşmanın sonucunu penaltı atışları belirledi. Altınordu Yıldızlar, Yalova Gücü takımını 6-5 mağlup ederek Şampiyon oldu.    

Minik oyunculara imkanları doğrultusunda her daim yanlarında olan Teşvikiye Belediye Başkanı Mustafa Nurten, altyapılardan ahlaklı ve yetenekli geçlerin yetişerek, yöreleri ve ülkelerine faydalı bireyler olmaları için büyük çabalar içinde bulunan Teşvikiye Belediyespor Kulüp Başkanı Mustafa Küçükalran, yetenekli gençlerin yetişmesinde Yalova’da önemli bir misyonu üstlenen deneyimli Teknik Direktör Ahmet Yurtsever, çocuklar başta olmak üzere, yarının gençlerine her fırsatta sahip çıkmayı kendine görev edinmiş Esenköy Belediye Başkanı Mehmet Temel ve  Organizatör Yasin Bakış’ın emekleri ile yapılan Futbol turnuvasının kazananları, Yalova ve Türk futbolu oldu.   

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenlenen Futbol Turnuvasının amacı, takım sporcularının kaynaşması, dostluk ve kardeşlik bağlarının güçlenmesiydi.

Yurtsever ‘’Gençliğe Bir Şeyler Öğretmek İçin Buradayım’’

Birçok profesyonel spor kulübünde antrenörlük yapan Ahmet Yurtsever gazetemize yaptığı açıklamada; “UEFA lisanslı teknik direktörüm. Türkiye Liglerinin bütün kategorilerinde çalıştım. Süper Liglerden amatör Liglere kadar. Geçen seneki çalıştırdığım takımlar; Sakaryaspor ve Bandırmaspor Futbol takımlarıydı. Forumspor, Diyarbakır Amedspor, Beylerbeyi İstanbulspor, Keçiören Gücü Ankaraspor, başlıca çalıştırdığım, profesyonel takımlardır. Bal Liglerinde de çalıştım. Netice itibariyle deneyimli bir teknik direktörüm, diyebilirim. İşimi seviyorum. Burada bulunma nedenim ise insanlara bir şeyler katmak, gençliğe bir şeyler öğretmek. Antrenörlüğün yanında, eğitimciliğin çok önemli olduğuna inananlardanım. Eğitimcinin, eğitiminin de önemli olduğuna inanan biriyim. Bana göre Türkiye’deki en büyük sorun, eğitimcinin eğitilmemesidir.

Yurtsever, turnuvanın yapılması ve amacı hakkında ise; ‘’Bu turnuvanın sponsorluğunu; Teşvikiye Belediye Başkanı Mustafa Nurten ile Teşvikiye Belediyespor Kulüp Başkanı Mustafa Küçükalran yaparlarken, organizasyon ise Yasin Bakış’ın emekleri ile yapıldı.  

Bu turnuva, bu yıl ilk defa gerçekleşti. Bundan sonra geleneksel hale getirilecek. Bu turnuvanın format değiştire bilinir, şenlik haline getirilebilir veya konser havasına dönüştürülebilir.

Yursever ‘’İyi, Hayırlı, Eğitimli, Seven ve Sevilen Bireyler Olmaları İçin Buradayız’’

Turnuvayı 10 tane takımımız katıldı. Sadece, Esenköy ve Yalova Gücü ikişer takımla katıldılar. Toplamda 10 takım, 15’er dakikalık 2 devre lig üslüne göre karşılaştılar. Bu turnuvanın amacı, sportif başarıdan ziyade kazanmak odaklı değil, gençlerimizin diğer ilçe ve belde gençleriyle kaynaşmasını sağlamaktı. İyi, hayırlı, eğitimli, seven ve sevilen bir birey olmaları içindir amacımız.

Turnuvaya katılan sporcular; ‘’2009, 2010 ve 2011 doğumlulardan oluştu. Takımlar, tek bir yaş gurubunda değil, üç yaş gurubundan bir takım çıkarmak suretiyle, daha çok kitleye ulaşmak istediler.

İlk karşılaşma, Acarspor ve Yalova Gücü 2 arasında oynandı. Karşılaşmaların sonucunda turnuvanın Şampiyonu Ayvalık Yıldızlar Takımı oldu. Kendilerini kutluyorum.’’ Dedi.

Küçükalran ‘’Hedefimiz, Gençlerimizi Kazanmak ve İleriye Taşımaktır’’

Teşvikiye Belediyespor Kulüp Başkanı Mustafa Küçükalran yaptığı değerlendirmede; ‘’Teşvikiye Belediyesinde Meclis Üyeliği yapıyorum. Bu dönem nasip oldu Teşvikiyespor Kulüp Başkanlığı. Arkadaşlarımız bize münasip gördüler başkanlık görevini ve takımın başına geldik. Ayrıyeten, Teşvikiye’de Elif Pide Kebap Salonu işletmeciliğini yapıyorum.

Turnuvadaki hedeflerimiz gençleri kaynaştırmak, bu turnuvaları daha geniş kapsamlı hale getirip ileriye taşımak. Turnuvaya katılan bütün beldelerimize, belediyemize çok teşekkür ediyorum. Temennim bu turnuvaların daha sık yapılması, hedefimiz tabi ki gençlerimizi kazanmak ve ileriye taşımaktır.’’ Dedi.  

Görtay; ‘’Yetiştirdiğimiz Öğrencilerimizi Kulüplerde Oynatıyoruz’’  

Yalova Gücü Spor Kulübü Başkanı İlkay Görtay; ‘’2013 yılında eşim ile beraber futbol kulübü kurarak bu işe başladık. Yetiştirdiğimiz öğrencilerimizi kulüplerde oynatıyoruz. Gerçekten çok güzel bir iş, bunun yanında başarı elde edince daha da hoş oluyor. Daha önce bir öğrencimizi profesyonel kulübe gönderdik. Altınordu’ya 3-4 tane oyuncu verdik. Daha birçok kulübümüze altyapıdan yetişen yetenekli minik ve gençlerimizi gönderdik. Bizim ve kulübümüz için çok güzel başarılar bunlar.

Bu tür turnuvalar, çocuklara çok şey katıyor. Gelişim açısından olsun, davranış açısından çok artıları oluyor. Arkadaşlık açısından da iyi oluyor.’’ Şeklinde konuştu.   

Nurten, ‘’Bu Turnuva, Teşvikiye’ye Ayrı Bir Güzellik Kattı’’   

Teşvikiye Belediye Başkanı Mustafa Nurten; ‘’19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk gençliğine armağandır. Böyle bir günde de biz Teşvikiye Belediyesi olarak, spor kulüp başkanlarımıza basın yoluyla onlara teşekkür ediyorum. Böyle bir günde bir arada olmak, Teşvikiye’ye ayrı bir güzellik kattı. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, sizlere de basın olarak burada olduğunuz için teşekkür ediyorum.’’ Dedi.  

Kızılgeçit; ‘’Emeği Geçenleri Kutluyorum’’

Yalova İdman Yurdu Spor Kulübünün antrenörü Ferhat Kızılgeçit; ‘’Bu organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramında bu turnuvaya katılmaları için çocuklarımızı getirdik. Çok güzel bir organizasyon oldu.’’ Şeklinde değerlendirmede bulundu.  

Temel; ‘’Her Şeyimiz Çocuklar İçin’’

Esenköy Belediye Başkanı Mehmet Temel ise; ‘’Amaç çocuklar vakit geçirsin, oynasınlar. Bizim her şeyimizdir çocuklar. Çocukları ne kadar güzel yetiştirirsek, ülkemizin geleciği için verimli yarınlar olurlar. Çocuklara önem vermeyen yöneticiler, yönetici değildir. Çocukları spora teşvik etmek lazım, kötü yollardan ayırmak lazım. Emeği geçen herkese teşekkürler.’’ Şeklinde değerlendirmede bulundu.  

Yalova’da okuldan bilgisayar çaldı, Kütahya’da yakalandı Yalova’da okuldan bilgisayar çaldı, Kütahya’da yakalandı