Tutuk, “17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin izleri 23. yıl geçse de hala sıcaklığını koruyor. O dönem şehrimizde yapılan güvensiz konutlar nedeniyle çok fazla kayıp verdik. Yalova’da resmi rakamlara göre 2504 kişi hayatını kaybetti. Deprem ülkemizin gerçeği olduğu gibi depremin değil, binaların öldürdüğünü 17 Ağustos 1999’da yaşadık. Bize düşen görev, önceden hazırlıklı olmak ve vatandaşlarımızın depreme dayanıklı yapılarda hayatlarını sürdürmelerini sağlamaktır. Bu kapsamda geçmişimizi unutmayarak, geleceğe daha emin adımlarla ilerlemek adına riskli alan ilan edilen Bağlarbaşı Mahallemizde kentsel dönüşüm için gerekli hamlemizi yaptık. Depremin 23. yılında kentsel dönüşümü geç de olsa Yalova’da başlattık.

İnternet medyası ilan gelirleriyle daha güçlü İnternet medyası ilan gelirleriyle daha güçlü

Her şeyin 45 saniyede değiştiği tarihin en soğuk gecesinden geriye; “Sesimi Duyan Var Mı?” sözleri kaldı. Kimimiz annesine, kimimiz eşine, kimimiz ise çocukluğuna veda etti. Allah bu acıları tekrar yaşatmasın.

Bu duygu ve düşüncelerle, 17 Ağustos Marmara Depremi’nde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı saygı, sevgi, özlem ve rahmetle anıyorum” dedi.