Yalova’nın Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatında önemli bir yere sahip olduğunu ve ülkemizin geleceğinde önemli kararları Yalova’da aldığını belirten Başkan Vekili Tutuk, mesajına şöyle devam etti;

“19 Ağustos 1929 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ilk kez Yalova’ya gelmiştir. Atatürk, Ankara ve İstanbul’dan sonra zamanını en fazla geçirdiği yerlerden biri Yalova’dır. Atatürk, Yalova’ya olan sevgisini ‘Yalova Benim Kentimdir’ diyerek yansıtmıştır. Cumhuriyetin kuruluşundan itibaren birçok misafirini şehrimizin simgesi Yürüyen Köşk’te ağırlamıştır. Bununla birlikte Cumhuriyete ışık tutacak birçok kararı yine şehrimizde almıştır.

Atatürk, Yürüyen Köşk’ün yapımı sırasında bir dal zarar görmesin diye tren raylarıyla köşkü 4 metre 80 cm kaydırarak dünyaya çevrecilik mesajı vermiştir. Günümüz tarihinde o zamanın şartları düşünüldüğünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çevrecilik mesajı tüm dünyaya ders niteliğindedir. Yürüyen Köşk, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere en büyük mirasıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Yalova’ya gelişinin 92. yıl dönümünde onu saygı, sevgi ve rahmetle anıyoruz”