Üzerinden 21 yıl geçmesine rağmen acıların dün gibi hatırlandığını ve depremin değil uygunsuz yapılaşmanın ölüme sebep verdiğinin altını çizen Başkan Vekili Tutuk, mesajına şöyle devam etti.

“Bundan tam 21 yıl önce yüzyılın felaketi olarak adlandırılan Yalova, Kocaeli, Adapazarı, İstanbul gibi tüm Marmara’da etkisini gösteren 17 Ağustos Marmara Depreminden kentimiz Yalova’da büyük yaralar ve acılar aldı. Bu depremde resmi kayıtlara göre 2504 vatandaşımız hayatını kaybetti. Üzerinden 21 yıl geçmiş olmasına rağmen bu acıları dün gibi hatırlıyoruz. Geçen 21 yıl ardından depremin değil, uygunsuz yapıların ve yapılaşmanın öldürdüğünü yaşamış olduğumuz deprem sonrası hepimiz öğrendik. 17 Ağustos Marmara Depremi, ülkemizin bir deprem ülkesi olduğu gerçeğini bizlere hatırlattı. Bizlerde bu bilince sahip olarak göreve geldiğimiz ilk günden itibaren “Kentsel Dönüşüm Projesi” üzerinde çalışmalarımızı başlattık. Bunu bir görevden çok sorumluluk bilinciyle hareket ederek Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız öncülüğünde yapmış olduğumuz projelerle Kentsel Dönüşümün startını verdik. Kentsel Dönüşüm Ofisimizin açılışıyla birlikte vatandaşlarımızı bu konuda bilinçlendirip, bu dönüşümün önemini uzman ekiplerimiz anlatacak. Ayrıca 17 Ağustos Marmara Depremin 21. yılında Gazipaşa Caddesi üzerinde bulunan 17 Ağustos Parkı içinde ki Deprem Anıtının restorasyonunu gerçekleştirdik ve yaşadığımız acıları yansıtan fotoğrafları yeniledik.

Tüm bu duygu ve düşüncelerle 17 Ağustos Marmara Depreminde hayatını kaybetmiş olan başta Yalovalı hemşerilerimiz olmak tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet kederli ailelerine başsağlığı diliyorum.”