Başkan Vekili Tutuk; “Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un kaleme aldığı İstiklal Marşımızın Kabulü’nün üzerinden tam 101 yıl geçti. 12 Mart 1921 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabul edilen İstiklal Marşımız, vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınıp, Osman Zeki Üngör tarafından bestelenmiş olup, orkestrasyonu ise Edgar Manas tarafından yapılmıştır.

Ersoy, milletimizin Kurtuluş Savaşı’nda tüm imkansızlıklar içerisinde göstermiş olduğu büyük kahramanlığı, çekilen tüm acıları yüreğinde hissederek, mısralara dökmüştür. Değerlerimiz, inancımız ve tarihimiz İstiklal Marşı’nın mısralarında adeta vücut bulmuştur. Bizler de bu dizelerde çekilen zorlukları ve kurtuluş mücadelesini gençlerimize ve çocuklarımıza aşılamak zorundayız.

Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşımızın Kabulünün 101. yılını kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u, vatanımız uğruna şehadet şerbetini içen tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

Büyük Üstat Anılacak…

Yalova Belediyesi tarafından Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un hayatından kesitler sunan “Asil” isimli tiyatro oyunu 12 Mart İstiklal Marşımızın Kabulünde sahnelenecek. Hüseyin Kurtça’nın yazdığı, Seyit Demir’in yönettiği şiir tadında bir hayat konulu oyun, 12 Mart Cumartesi günü saat 12.00 ve 17.00’de Raif Dinçkök Kültür Merkezi Özgecan Aslan Salonu’nda gerçekleşecek. Ücretsiz olarak 2 seans gerçekleşecek oyun aynı zamanda Yalova Belediyesi YouTube Kanalında canlı olarak yayınlanacak. İzlemek için; Yalova Belediyesi - YouTube