Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, Bağlarbaşı Mahallesi’nde kentsel dönüşümün fiilen başladığını dile getirdi. Tutuk, 2022 yılı sonunda 704 konutun yapımına başlanacağının müjdesini verdi.

Vatandaşlarımızın Yüzde 95’i Kentsel Dönüşümü İstiyor

2022 yılı sonuna doğru konutların yapımına başlanacağını da dile getiren Tutuk, “Kentsel dönüşüm Yalovamızda artık başladı. Bu konuda polemik yapanlara kimse aldırış etmesin. Vatandaşlarımızın yüzde 95’i kentsel dönüşümü istiyor. Uzlaşma oranlarımızla da bu oranları geçtik. Tüm tapular artık TOKİ’ye tescillendi. Artık vatandaşlarımız kaç daire hakkı varsa o kadar hak sahibiler. Dolayısıyla kentsel dönüşüm artık fiilen başlamış bulunuyor.

Bu konuda yanlış algı oluşturmaya çalışanlara vatandaşlarımız itibar etmesinler. Biz kentsel dönüşümün 2022 yılı sonunda başlamasını öngörüyoruz. 704 konutun ihalesi yapılarak 2022 yılının sonuna kadar inşasına başlanacak. Yani 2 ya da 2-5 ay içerisinde vatandaşlarımız mahalleyi boşaltacaklar. Şu ana kadar 55 hak sahibi binasının yıkımı için başvuruda bulundu. Bunların yıkımına da başladık. Geri kalanlar da bu süre içerisinde mahalleyi boşaltacaklar ki TOKİ ihaleyi gerçekleştirip 704 konutun inşasına başlasın” dedi.

Konteyner Kent Kurulacak

Kiralık ev bulmakta zorlanan hak sahipleri için konteyner kent kurma çalışmalarına da başladıklarını ifade eden Tutuk, “Biz tüm vatandaşlarımızla görüşüyoruz. Bu anlamda kiraya çıkanlar buraya gidecek. Ama kiralık ev bulamıyoruz diyenlere de konteyner evler ayarlıyoruz. Konteyner evlere isteyenler gidecekler. Mahallemizde 430 hak sahibi var. Bunların hepsi konteyner istemiyor. Ekiplerimiz kaç kişinin konteyner talebi olduğunu belirliyorlar. Talepler netleştiğinde konteyner kent kuracak ve hak sahiplerimizi buralara yerleştireceğiz. Ancak konteyner kentte oturanlara kira yardımı yapılmayacak. 1 ya da 2 ay içinde konteyner kentimizi oluşturacak ve mahalleyi tamamen boşaltarak binaların yıkımına başlayacağız” diye konuştu.

Topçular Feribot İskelesi yeniden Tavşanlı’ya bağlandı Topçular Feribot İskelesi yeniden Tavşanlı’ya bağlandı