“Muhtarlarımız köprü vazifesi de görmektedirler”

Muhtarların devlet ve yerel yönetimlerle köprü vaziyeti gördüğünü ve çok önemli bir görev üstlendiklerini belirten Başkan Vekili Tutuk, “Muhtarlık müessesesi toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından olup, yerel demokrasinin en eski örneğini temsil etmektedir. Bununla birlikte devletimizin her noktadasın da bulunan kurumsal temsilcileri olan muhtarlarımız mahalle ve köylerde devletimizin tüm kurumları arasında köprü vazifesi de görmektedirler.” Dedi.

“Mahallerimizin isteklerini muhtarlarımız vasıtasıyla öğreniyoruz”

Muhtarların yürüttükleri pek çok görevin yanında, vatandaşların ihtiyaçları ve talepleriyle ilgilenerek büyük bir sorumluluk, gayret ve özveriyle bu hizmeti yaptıklarını vurgulayan Tutuk, “Yalova Belediyesi olarak bizlerde muhtarlarımızla sürekli istişare halinde olup mahallerimizin talep ve isteklerini muhtarlarımız vasıtasıyla öğrenip en kısa sürede çözüme kavuşturuyoruz.

Ayrıca her ay mahalle ve mücavir alan sınırlarımız içinde bulunan köylerimizin muhtarlarıyla bir araya gelip karşılıklı istişareler yapmaktayız. Bizlerle mahallelerin gelişimi ve değişimi hususunda çözüm ortaklığı yapan, önemli bir görevleri üstlenen muhtarlarımıza hizmetlerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyor, bu duygu ve düşünceler ile tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyorum.” Açıklamasında bulundu.