Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Ayhan Polat’ın sorularını yanıtlayan Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, ‘’Yalova Belediyesi Hizmet binası tadilat görecek. Belediyemiz ve İstanbul Üniversitesi arasında görüşmeler devam ediyor. Tadilat projesi çizildi. Allah’ın izniyle çok yakında proje bize geldiğinde, Yalova Belediye Hizmet binası yıkmayacak, güçlendirilecek.’’ Dedi. 

Mevcut binanın güçlendirilmesinden dolayı, birçok birimin şehir merkezinde ki çeşitli binalarda Yalovalılara hizmet verdiğini söyleyen Tutuk; ‘’Yalova Belediyesi’nin 23 tane müdürlüğü var; İmar ve Fen İşleri Müdürlüğü İDO’nun karşısında belediyemize ait olan binada. Kadın ve Aile Müdürlüğü Yalova İl Sağlık Müdürlüğü karşısındaki belediyemize ait binada. Destek Hizmetleri, İnsan Kaynakları, Emlak İstimlak Müdürlüğü, Hukuk İşleri Müdürlüğü, Basın Müdürlüğü, Yazı İşleri Müdürlüğü, Bilgi İşlem Müdürlüğü Karizma İş Merkezi 4. katında. Temizlik İşleri Müdürlüğü YASKİ’nin olduğu, Yalova Belediyesine ait alanda. Mezarlık İşleri Müdürlüğü Yalova Mezarlığının yanında. Hal Müdürlüğü Gazi Osman Paşa Mahallesindeki Hal Binası içinde. İtfaiye Müdürlüğü Gazi Osman Paşa Mahallesindeki yerinde. İşletme İştirakler Müdürlüğü şu an mevcut binada, Karizma İş Merkezinin ikinci katına taşınacak, hazırlıklar yapılıyor.’’ Dedi.   

Tutuk, ‘’İhaleyi Yaptık, 1.5 Ay Sonra Karizma İş Merkezinin 2. Katındayız’’

Tadilatı devam eden Karizma İş Merkezinin, 1.5 ay sonra ikinci katının da teslim edileceği bilgisini veren Başkan Vekili Tutuk, ‘’Karizma İş Merkezi ikinci katına taşınacak müdürlükler; İşletme İştirakler Müdürlüğü, Mali İşler Müdürlüğü, Belediye Başkanı ve 5 Belediye Başkan Yardımcısının odaları ikinci katta hizmet verecek.  

Memleket Partisi'nden gövde gösterisi Memleket Partisi'nden gövde gösterisi

Mevcut Yalova Belediyesi hizmet binasını 1.5 ay sonra tamamen boşaltıyoruz. Bir tek Zabıta Müdürlüğü kaldı. Bu müdürlüğü de Yalova Ticaret ve Sanayi Odasının Yalova Belediyesi ile takas ettiği Dere Sokaktaki binaya alacağız.  

Tutuk, ‘’Tadilat 2 Yıl da Tamamlanacak’’

Yalova Belediyesi Hizmet binasının Tadilatın İhalesi daha yapılmadı. Tadilat ile ilgili bizim şu an için devam eden proje çalışmamız var. Tadilat Projelerini tamamladıktan sonra, ihaleye çıkacağız. Yalova Belediyesi Hizmet binasının güçlendirmesi 2 yıl sürer. 2 yıldan önce, mevcut  binaya dönebileceğimizi düşünmüyorum.’’ Dedi.