Tan, İnce hakkında şu sözleri sarf etti; “Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin milletvekili sıfatı ile bağdaşmayan bir üslubu benimseyerek bir kamu görevlisine ağır sözlerle hakaret ettiği, basında ve sosyal medya paylaşımlarında görülmektedir. Tüm toplumun olduğu gibi biz kamu görevlilerini de bu çirkin dil rahatsız etmiştir.

Memur-Sen olarak; Dünyada farkındalığı gittikçe artan mobbingle mücadele eden, emekçilere baskı ve şiddetin önlenmesi içingayret gösteren ve öneminin altını çizen bir sendikayız. Bu nezaketsiz tavrı ve çirkin üslubu nedeniyle Muharrem İnce’yi hakaret ettiği kamu görevlisiyle birlikte tüm kamu görevlilerinden özür dilemeye davet ediyor, "81 milyonun Cumhurbaşkanı olacağım" diyen Muharrem İnce’nin bir devlet görevlisine, bir polise nasıl davrandığını, nasıl küfür savurduğunu görünce ülkemiz adına endişeye kapıldığımızıhususen belirtmek istiyoruz.

Bu üslubun, milletten vekillik yetkisi almış birine yakışmadığını ifade ediyorum. Tüm görev ve unvanlarımdan önce bir vatandaş sonrasında kamu görevlisi ve kamu emekçilerini temsil eden bir sendikacı olarak Muharrem İnce’yi kınıyorum.”