Yalova Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, geçtiğimiz 2021 yılı içerisinde şehir merkezinde birçok düzenlemeye gitti.

Yapılan düzenlemeler yanında, gelen talepler doğrultusunda parkomat uygulaması kaldırılırken, Yalova Belediyesi tarafından ihtiyaçlar doğrultusunda toplam 25 taksi plakası ihaleye çıktı.

Caddeler ve sokaklara yatay işaretleme çalışması yapıldı

Yapılan asfaltlama ve düzenlemelerin ardından Gaziosmanpaşa, Girne, Fatih Caddeleri başta olmak üzere birçok cadde ve sokağa yol şerit ve yaya geçitleri çizgileri çizildi. Yapılan yatay işaretleme çalışmalarıyla toplam 14 bin 150 M2 şerit ve yaya geçidi çizgisi yapıldı.

Parkomat uygulaması kaldırıldı

Yalova Belediyesi araç sahiplerinden, vatandaşlardan ve esnaflardan gelen talepleri geri çevirmedi. Geçtiğimiz 2021 yılı içerisinde Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk’un talimatları doğrultusunda 421 araç kapasiteli araç park-parkomat uygulaması 26 Şubat 2021 tarihinden itibaren kaldırıldı ve ücretsiz olarak kullanılmaya başlandı.

Sinyalizasyon çalışmaları düzenlendi

Özellikle tatil günleri ve İDO feribot iskelesinden çıkan araçların oluşturduğu araç kuyruklarının önüne geçildi. Yapılan bu düzenlemeyle Şehit Ömer Faydalı Caddesi ve Bursa yolu kesişimin de bulunan sinyalizasyon sisteminde program değişikliğine gidilerek trafik sorunu bu bölgede çözüme kavuşturuldu.

Trafik düzenleme çalışmaları devam ediyor

Yakup Acar Caddesi, yapılan kavşak düzenleme projesi kapsamında trafik düzenleme çalışmalarıyla kullanıma geçti. Projeleri yapılan Girne Caddesi, Rasim Koçal Caddesi, Başbuğ Alparslan Türkeş Caddesi (Sahil Otopark Düzenlemesi), 400 Yataklı Hastane ve Çevresi, Orman İşletme Kavşağı, Cengiz Koçal Caddeleri ile İDO feribot iskelesi kavşağı üzerinde uygulamaya konulacak olan projeler ise devam ediyor.

25 taksi plakası ihaleye çıktı

Yalova Üniversite tarafından hazırlanan ve araştırmalar sonrasında çıkan rapora göre Yalova’da 50 Ticari Taksi ihtiyacı belirlendi. Yapılan bu rapora istinaden Yalova Belediyesi tarafından ve taksici esnafının talepleri doğrultusunda ilk etapta 25 taksi plakası ihalesi Yalova Belediyesi Dinçer İlhan Meclis Salonu’nda şeffaf bir şekilde gerçekleştirildi.