Etkinliğe Yalova Valisi Muammer Erol, Yalova Milletvekili Özcan Özel, Yalova Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Tutuk, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci, Rektör Yardımcıları, Dekanlar, Akademik ve İdari Personel ile öğrenciler katıldı.

 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliği, protokol ve öğrencilerin katılımıyla Merkez Yerleşke giriş kapısı önünden Cumhuriyet Yürüyüşü ile başladı. Kortej yürüyüşü bayraklarla coşkulu marşlar söylenerek Öğrenci Yaşam Merkezi’ne kadar devam etti.

 

“29 Ekim 1923, Türk ve dünya tarihinde bir dönüm noktası”

Yürüyüşün ardından etkinlik Öğrenci Yaşam Merkezi’nde Saygı duruşu ve sonrasında İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci 29 Ekim’in sadece Türk tarihine değil aynı zamanda dünya tarihine de damga vuran bir dönüm noktası olduğunun altını çizdi. 

Milletin bölünmezliğine vurgu yapan Prof. Dr. Cebeci “Bizler yaşadığımız müddetçe Cumhuriyet yaşayacak, bu vatan bölünmeyecek, bu bayrak inmeyecek ve bu ezan dinmeyecektir. Bu milletin birliğine ve geleceğine yönelik oluşabilecek tüm tehditler karşısında canımız pahasına bu vatanı savunacağız, dağ gibi duracağız.” ifadelerini kullandı.

Konuşmasını gençlerin ve tüm Yalovalıların 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı yürekten kutladığını belirterek tamamlayan Prof. Dr. Suat Cebeci, üniversitemizin gerçekleştirdiği tüm etkinliklere yoğun programına rağmen icabet eden Yalova Valisi Muammer Erol’a teşekkürlerini ifade ederek kendilerine çiçek takdim etti.

 

“Ulemanın izinde gittiği müddetçe milletlerin dünü de yarını da güzel olmuştur”

 Konuşmasına “Ulemanın izinde gittiği müddetçe milletlerin dünü de yarını da güzel olmuştur, olacaktır” sözleriyle başlayan Vali Muammer Erol “Gençlerimize istikbalimize, milli değerlerimize sahip çıktıkları için teşekkür ediyorum ayrıca Rektör Prof. Dr. Suat Cebeci ve tüm öğretim kadrosuna da öğrencilerimizin gelişimi için gösterdikleri çabalar dolayısıyla tüm Yalova halkı ve milletimiz adına canı gönülden teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullanarak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı tebrik etti.

 Yalova Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na bağlı Müzik Kulübü öğrencilerinin ve Yalova Güzel Sanatlar Lisesi’nden öğrencilerin sahne aldığı Cumhuriyet Bayramı etkinliği, diğer öğrenci kulüplerinin aktiviteleriyle devam etti.