Gezi esnasında Anıtkabir’deki anma törenine katılan Yalova Üniversitesi öğrencileri, sonrasında Dışişleri Bakanlığı Stratejik Araştırma Merkezi’ne ziyarette bulundu.

Yalova Üniversitesi, Yalova Belediyesi’nin desteğiyle 10 Kasım Atatürk’ü Anma etkinlikleri kapsamında Ankara’ya gezi düzenledi.

Farklı bölümlerden yaklaşık 50 öğrenci katıldı

Yalova Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Uluslararası İlişkiler Topluğu kulüp öğrencileri ve beraberinde farklı bölümlerden yaklaşık 50 öğrencinin bulunduğu bir grupla gerçekleştirilen gezide, Yalova Üniversitesi öğrencileri 10 Kasım’da Atatürk’ü Anıtkabir’de andı.

Yalova Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden Araştırma Görevlisi Dr. Abdullah Muhsin Yıldız’ın öğrencilere rehberlik ettiği gezinin ilk durağı, Ankara Ulucanlar Cezaevi Müzesi oldu.

Ardından 10 Kasım Atatürk’ü anma etkinlikleri kapsamında Anıtkabir’deki anma etkinliklerine katılan Yalova Üniversitesi öğrencileri daha sonra Türkiye Büyük Millet Meclisine’ne ziyarette bulundu.

Dışişleri Bakanlığı’na ziyarette bulundular

Öğrenciler, TBMM’de Yalova Milletvekilleri Meliha Akyol ve Ahmet Büyükgümüş tarafından karşılandı.

Gezinin son durağı olarak Dışişleri Bakanlığı’na ziyarette bulunan Yalova Üniversitesi öğrencileri, Stratejik Araştırma Merkezi’ni ziyaret ederek burada ilgili merkezin başkanı Ufuk Ulutaş ile bir görüşme gerçekleşirdi.

Çok verimli geçen ziyaret, Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran’ın öğrencileri dış politika konularında bilgilendirmesi ve sorularını cevaplandırmasıyla sona erdi.