Son dönemde artan aşı çalışmalarına Yalova Üniversitesi de destek verdi. Üniversite bünyesinde bulunan henüz Covıd-19 aşıları tamamlanmış veya hiç aşı olmamış öğrenci ve personeller için Yalova İl Sağlık Müdürlüğü ve Yalova Üniversitesi Mediko Sosyal Birimi tarafından Covıd-19 aşı uygulaması başladı.

Dr. Sabuncu, herkesi aşı olmaya davet etti

Yalova Üniversitesi Merkez Yerleşkesinde yer alan Merkez Kantin’de kurulan çadırda, Yalova Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor daire başkanlığı Mediko Sosyal Birimi'nden görevli Doktor Metin Sabuncu ve üniversitenin görevli hemşireleri; Esra Uluç Karaman ve Arzu Atbaşı ile Yalova İl Sağlık Müdürlüğünden Ebe Hemşire Yasemin Yıldırım ve Hemşire Nevin Atila gözetiminde aşı uygulaması gerçekleştiriliyor.

Covıd-19 aşısı hakkında bilgilendirmelerde de bulunulan stantta, Doktor Metin Sabuncu, toplumsal bağışıklık kazanılması için Covid-19 aşısının büyük önem taşıdığına vurgu yaptı. Covid-19 ile mücadelede başarılı olmanın yolunun aşıdan geçtiğini belirten Dr. Sabuncu, henüz Covıd-19 aşısı olmayan herkesi aşı olmaya davet etti.