Yalova’da da Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen Sosyal Çalışma Programları ile öğrenciler Yalova Üniversitesi başta olmak üzere, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Yalova İl Özel İdaresi, Yalova Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Yalova İl Göç İdaresi Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün çeşitli birimlerinde çalışmaya başladı.

Üniversite öğrencilerinin çalışma hayatı ile tanışmasını sağlamayı amaç edinen programlarda gençlere çalışma disiplini kazandırmak, insani değerlerinin geliştirilmesini desteklemek, toplumsal faydanın yüksek olduğu kamusal alanda sunulan hizmetlere üniversite öğrencilerinin geçici süreyle katılımlarının ve aynı zamanda geçici gelir elde etmeleri hedefleniyor.

Projenin uygulandığı kurumlarda öğrenciler ile buluşan İl Müdürü Erhan Dede, Yalova Üniversitesi bünyesinde devam eden programlarda, katılımcı öğrencileri ziyaret ederek programın detayları ve süreç hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Dede, bu programların İŞKUR ile gençler arasındaki iletişimi ve işbirliğini artıracağını değinerek, “Yalova Üniversitemiz ile gerçekleştirdiğimiz işbirliği sayesinde, kampüste açtığımız İŞKUR irtibat noktalarımız, İş kulübü eğitimleri ve kariyer günü etkinliklerimiz ile gençlerimize kariyer yolculuklarında danışmanlık ve yönlendirme desteği veriyoruz” dedi.

İş piyasasına giriş ve iş arama sürecinde her bir gencimize iş ve meslek danışmanı ataması yapılarak birebir danışmanlık desteği vermekteyiz bu anlamda program bitimi sonrasında da her zaman gençlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz diyen Dede, “İlk defa hayata geçirilen programların hayırlı olmasını diliyorum. Öğrencileri tebrik ediyorum” diye konuştu.