İçişleri Bakanlığının, Metamfetamin ile Mücadele Eylem Planı Amaç ve Hedefleri doğrultusunda, Yalova İl Emniyet Müdürlüğümüz koordinesinde yeni nesil uyuşturucular olarak adlandırılan, sentetik uyuşturucu veya uyarıcı maddelere karşı operasyonel çalışmalar yürütülmektedir.’’ Bilgisi verildi.

Uyuşturucu Tacirlerinin Yakalanmalarına Yönelik Çalışmalar, Kararlılıkla Sürdürülüyor

23-30 Mayıs 2022 tarihleri arasında; Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Teknik Takip ve Analiz Büro Amirliği ile Narkotim Ekipleri tarafından Yalova genelinde, sentetik uyuşturucu ve uyarıcı maddeler başta olmak üzere, uyuşturucu madde suçlarına karışan kişilerin tespiti ile yakalanmalarına yönelik çalışmalar, Ulusal ve Yerel Uyuşturucu ile Mücadele Eylem Planları kapsamında kararlılıkla sürdürülen çalışmalarda; İstanbul’dan temin ettikleri yüklü miktarlardaki sentetik uyuşturucu veya uyarıcı maddeleri Yalova ve çevre illere sevk ederek, uyuşturucu madde ticareti yapacakları değerlendiren ve aynı zamanda birbirleri ile irtibatlı oldukları tespit edilen Şüpheli Araçlar Yalova Geçiş Yol Güzergâhlarında yapılan kontrol, denetim ve şok, anlık operasyonlarla durduruldu. Ekip görevlilerince yapılan arama ve ön incelemelerde zulalanma olabileceği değerlendirilen şüpheli araçlar hakkında adli makamlardan alınan arama kararları gereğince, araçlar ve şüpheliler görevliler refakatinde Ro-Ro Gümrük Muhafaza X-Ray Sistemi ile kontrol edildi.

Üç Şüpheli Gözaltında, Bir Şüpheli Cezaevinde

Yapılan teknik incelemelerde; Zulalanma tespiti yapılan araçlar muhafaza altına alınarak, araçlarda bulunan şüpheli şahıslar yakalanarak gözaltına alındı.

Yalova’da, Metamfetamin ile Mücadele Eylem Planı süreci içerisinde; genel olarak yakalanan araçlar ve şüpheli şahıslar üzerinde yapılan aramalarda; 4 Kilo 350 Gram Metamfetamin Maddesi, 20 Gram Esrar Maddesi, 4 Gram Eroin Maddesi, 4 Gram Afyon Sakızı Maddesi, 4 Adet Tabanca, 27 Adet Mermi ele geçirildi.

Güvenlik güçleri tarafından yakalanarak gözaltına alınan; R.B., P.Ç., M.E.D., M.A isimli şüpheli şahıslar hakkında Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından haklarında, Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak ve 6136 Sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar Hakkındaki Kanuna Muhalefet Suçları ile ilgili işlemlerin ardından sevk edildikleri Adli Makamlarca R.B., P.Ç., M.E.D., M.A. İsimli şüpheliler Tutuklanarak Cezaevine gönderildi.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüz tarafından gerçekleştirilen denetim ve kontrollerde Adli Makamlarca hakkında Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak Suçundan kesinleşmiş hapis cezası ve yakalama kararı bulunan A.G. isimli şahıs ekip görevlilerimizce yakalanarak Cezaevine teslim edildi.

8 Kişinin Üzerinden, 25 Gram Metamfetamin Maddesi Ele Geçirildi

İçişleri Bakanlığının Metamfetamin ile Mücadele Eylem Planı Amaç ve Hedefleri doğrultusunda içici olarak tabir edilen 8 Kişi üzerinden toplam 25 Gram Metamfetamin Maddesi ele geçirildi.

Ekip görevlileri yakalaması yapılan şahıslar hakkında Kullanmak için Uyuşturucu Madde Bulundurmak Suçundan adli işlem gerçekleştirildi.

Vali Kaya 23 Nisan'ı kutladı Vali Kaya 23 Nisan'ı kutladı

Yalova İl Emniyet Müdürlüğü koordinesinde, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından başta yeni nesil uyuşturucular olarak adlandırılan sentetik uyuşturucu maddeler ile uyuşturucu madde suçlarına karışan kişilerin tespiti ve yakalanmalarına yönelik çalışmalarımız; Ulusal ve Yerel Uyuşturucu ile Mücadele Eylem Planları Amaç ve Hedefleri doğrultusunda İl Emniyet Müdürlüğümüzce alınan güvenlik tedbirleri kapsamında halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik çalışmalarımız 7/24 zaman mefhumu gözetmeksizin kararlılıkla sürdürüleceği belirtildi.