TOBB öncülüğünde, Vodafone Business sponsorluğunda, TEPAV ve TOBB ETÜ işbirliği ile Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 şirketi belirlendi. Cirosunu 2 yılda yüzde 5.808 oranında artıran İstanbul merkezli Tripenia Bilişim Turizm A.Ş. firması ilk sırayı aldı. İlk 100’deki şirketler, Türkiye’den 13 kat daha hızlı büyüdü.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde, Vodafone Business sponsorluğunda, TEPAV ve TOBB ETÜ işbirliğinde, şirketlerin 2017-2019 arası 2 yıllık ciro artışı dikkate alınarak yapılan Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 şirketi yarışması sonuçlandı.

Listede 29 farklı ilden ve 32 ayrı sektörden şirketler yer alırken YTSO Üyesi Et-Se Hayvancılık Et ve Et Ürünleri Gıda Yemek Hizmetleri Tarım Ürünleri İth.İhr.Ltd.Şti. listede 52. olarak yer almayı başardı.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş konuşmasında girişimciliğin ekonomik gelişme ve kalkınmanın can damarı olduğuna işaret ederek, “Bir ülkede girişimci sayısı ve buna bağlı olarak kurulan şirket sayısı arttıkça, ekonomik büyüme de ivme kazanmaktadır” dedi. Bakan Muş şunları söyledi: “Girişimci, mevcutla yetinmeyen, ufku geniş olan, toplumun ihtiyaç ve önceliklerini sezebilen, koşulları iyi okuyan, en yükseği hedefleyen ve aynı zamanda ileriyi görebilen kişidir. Bugün burada ödül almaya hak kazanan, ülkemizin en  hızlı büyüyen 100 şirketi, girişimciliğin ve sağlıklı rekabetin önemini kavramış; yeni fikirleri hayata geçirmiş ve sektöründe öncü hale gelmiş oyuculardır. Biz başta bu 100 şirket olmak üzere tüm şirketlerimizi ve markalarımızı milli servetimiz olarak görüyoruz.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da "Türkiye’nin, dünyanın en büyük ekonomileri arasında yerini almasını ve lider ülke haline gelmesini hep birlikte çalışarak sağlayacağız." dedi. Hisarcıklıoğlu, liste hazırlanırken başvuran şirketlerin 2017-2019 ciro artış hızının dikkate alındığını söyledi.

Listede yer alan 100 şirketin bu dönemdeki ortalama büyümesinin yüzde 498 olduğu bilgisini paylaşan Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti: "Bu çok çarpıcı bir rakam. Çünkü Türkiye’deki milli gelir artışının 13 kat üzerinde bir performans gösterdiler. Yine aynı süre içinde, çalışan başı üretimlerini, yani verimliliklerini ortalama yüzde 212 artırdılar. 2019'da her bir şirket ortalama, 65 milyon liralık satış yaptı. Yine her biri ortalama 113 kişiye istihdam sağladı. 2017-2019 döneminde istihdamları yüzde 148 arttı. Bu şirketlerin yüzde 76’sı ihracat yapıyor. Tam 78 farklı ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. Böylesine büyük başarılar gösteren ve listeye girmeye hak kazanan şirketlerimizle iftihar ediyor, hepsini yürekten kutluyorum."

YTSO Başkanı Tahsin BECAN, Türkiye ve Dünyaya ilan edilen Türkiye 100 şirketleri arasında Yalova’nın gururu olarak yer alan üyelerimizden Et-Se Hayvancılık Et ve Et Ürünleri Gıda Yemek Hizmetleri Tarım Ürünleri İth.İhr.Ltd.Şti. nin büyük bir başarı sağladığını belirten Tahsin Becan “2017-2019 dönemindeki satış geliri artış hızına göre yapılan sıralamada en hızlı büyüyen 100 şirket arasında sıralamaya girerek il ekonomisine ve Türkiye ekonomisine gerek istihdam gerekse vergi ödemelerinde ciddi katkılar sağlamıştır.

Üyemiz Et-Se Hayvancılık Et ve Et Ürünleri Gıda Yemek Hizmetleri Tarım Ürünleri İth.İhr.Ltd.Şti. yetkilisi Sayın Serdar YILDIZ’ı başarılarından dolayı tebrik ediyor, ilimizden daha birçok firmanın ulusalda başarı kazanmasını temenni ediyorum” dedi.