Basın İlan Kurumu Genel Kurulunun 25 – 27 Şubat 2020 tarihli kararı göz önünde bulundurularak, Valiliklerin görev alanında bulunan Adıyaman, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ardahan, Artvin, Bartın, Bayburt, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Burdur, Çankırı, Düzce, Erzincan, Giresun, Gümüşhane, Hakkâri, Iğdır, Isparta, Karabük, Karaman, Kars, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kilis, Kütahya, Muş, Nevşehir, Niğde, Osmaniye, Rize, Siirt, Sinop, Şırnak, Tunceli, Uşak, Yalova ve Yozgat illerinde Basın İlan Kurumu Yönetmeliğinin 47. maddesinin ikinci fıkrası uyarınca 2020 yılı içerisinde Şube açılarak bahsi geçen illerde yayınlanan gazeteler Kurumun görev alanına dahil edilmişti.

Yukarıda belirtilen illerin Basın İlan Kurumu görev alanına dahil edilmiş olması nedeniyle, resmi ilan ve reklam yayını ile alakalı yayın yeri merkez olan (ilçeler hariç) Gazetelere mevzuatta belirtilen vasıf ve ödevlere ilişkin değişiklikler hakkında gerekli düzenlemeleri yapabilmeleri için, Kurumun Şubesinin açılış tarihlerinden itibaren 2 yıllık uyum süresi verilmişti. Gazetelerin bu süre içerisinde Resmi İlan ve Reklamlar ile Bunları Yayınlayacak Süreli Yayınlar Yönetmeliğinin Birinci ve Üçüncü Kısımlarında belirtilen vasıfları taşımaları ve yükletilen ödevleri yerine getirmeleri gerekmekteydi.

Yeni alınan kararla bahsi geçen illerdeki resmi ilan ve reklam yayını ile alakalı Gazetelere uygulanan uyum sürelerinin bitiş tarihi 1 Ocak 2023 tarihine kadar uzatıldı.