Yalova Simge Büro Makineleri İşletme Ortağı Barış Uzbay, “İlimizde birçok özel sektöre bağlı büyük ve küçük işletmeler, fabrikalar, kamu kurum ve kuruluşları bulunuyor. Bu kurum ve işletmelerin de hizmet alımları, servis, bakım, temizlik, yemek, bilişim teknolojileri, inşaat, ulaşım servis, sarf malzemeleri, baskı teknolojileri ve bunun gibi onlarca sayıda birçok ihtiyaçları oluyor doğal olarak.

Asıl mesele ise; Yalova’mızda o işleri yapan firmalar varken, ısrarla başka şehirlerle çalışmak istemelerdir. Alımlarında, Yalova’daki firmalardan haberdar oldukları halde, fiyat teklifi dahi almadan başka şehirlere iş vermektedirler, peki bunun nasıl bir açıklaması olabilir? Fahiş Fiyat, işçilik ya da hizmet kalitesi, yeterli teknik bilgi ve donanım, zamanında hizmet ya da ürün teslimi.

Bunların hepsini Yalova esnafı başarılı bir şekilde yapabilecek teknoloji, donanım ve bilgiye sahiptir. Bir ilin esnafını ve buna bağlı olarak da şehrin genel ekonomisini ayakta tutan kamu kurumları ve büyük işletmeler bunu yaparlarsa sonuç her gün kapanan bir kepenk olur. Akabinde de birileri de “ekonomi bozuk, devlet nerede" derler. Yazık çok yazık” ifadelerini kullandı.