Açılışta dev Türk Bayrağı!

Program, öğrencilerin sahneye getirdiği ve dalgalandırarak seyircileri duygulandırmayı başardığı dev Türk Bayrağı ile başladı. Programı, Uzmanlar Koleji öğrencileri Reha Yılmaz ve İlarya Özbağcı sundu. Uzmanlar Koleji Müdüresi Esra Seven, kendi kaleminden Cumhuriyet ve Atatürk konuşmasıyla, Abbas Kılınç da okul kurucuları adına yaptığı konuşmayla açılış gerçekleşti.

Program, konuşmacılar ile devam etti

Açılıştan sonra Kadıköy Belediye Başkanı Mehmet Şahin de söz aldı ve uzun ömürlü ve başarılı eğitim öğretim yılları dilerken, Cumhuriyetimizin 95. yılını da kutladı. Günün anlam ve önemini belirtmek için velileri temsilen kürsüye çıkan Uzm. Dr. Mustafa Yılmaz; “Okul açma teklifi geldiğinde bir dakika dahi düşünmeden kabul ettik. Bu teklifi getiren hocalarımıza minnettarım. Sağlık alanında yaptıklarımızı eğitimde de yapmak istiyoruz. Destek olan herkese teşekkürler” dedi.

Tüm gösteriler, davetlileri büyüledi

Öğretmenler adına konuşmasını, Sosyal Bilgiler Öğretmeni Esra Aşçı yaptıktan sonra da; ilkokul 1-A sınıfı öğrencisi Sena Candabakoğlu ve 5-A sınıfı öğrencisi Duru Mine Bora şiirlerini okudu. Büyük alkışla yerlerine geçen miniklerden sonra, Dans Eğitmeni Sevinç Çevikgil’in hazırlamış olduğu Cumhuriyet Valsi’ni gerçekleştirmek üzere 11. sınıf öğrencileri sahne aldı ve seyircileri büyülemeyi başardı. Drama Eğitmeni Ekrem Bozgül’ün lise öğrencileri ile hazırlamış olduğu performans da çokça alkış aldı. Ortaokul 8. sınıf öğrencileri Sema Orhan ve Ali Efe Uygur şiirlerini okuduktan sonra da okul müzik gurubu Cumhuriyet Konseri verdi.

Kapanış da göz alıcıydı!

Cumhuriyet pastası kesildikten sonra tüm davetlilerin ve öğrencilerin Onuncu Yıl Marşı’nı söylemeye sahneye çıkmasıyla program coşkulu bir şekilde sonlandı. Gece sonunda programdan ayrılan davetlilerin yüzünde tebessüm, programı hazırlayanların yüzünde ise gurur vardı.

Cumhuriyet’in asıl kahramanı da unutulmadı!

Gecenin baş köşesinde, Mustafa Kemal Atatürk’ün programı takip ediyormuşçasına, en sevdiklerinden oluşan; kuru fasulye, pilav, hoşaf, Türk Kahvesi ile bezenmiş masası da en dikkat çekici ayrıntıydı. Böylece Ulu Önder’in fikirleriyle ve eserleriyle her zaman yanımızda olduğu vurgulanarak çok beğeni toplayan bir metafor sergilenmiş oldu.

Haber/Fotoğraf: Oğuzhan Öztürk