‘’Sağlıklı bir toplum ve bireyin şekillenmesinde etkili rol oynayan, aile ve toplum yapımızın temel direği olan tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum.’’ Şeklinde açıklamada bulunan Erol; ‘’Yaşamımızın ayrılmaz bir parçası olan kadınlarımız tarihimiz boyunca hayatın her alanında en ön saflarda yer almış, eğitimden sanata, ekonomiden siyasete tüm alanlarda mücadeleleri ve başarılarıyla medeniyet inşasında öncü bir rol oynamışlardır.

Sevgileri, emekleri ve fedakârlıkları ile İstiklal mücadelemizde daima en ön safta yer alan Kara Fatma, Şerife Bacı, Onbaşı Halide Edip ve adı bilinmeyen nice kadınlarımız destan yazmıştır.

Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk yıllarında Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK tarafından seçme ve seçilme hakkının tanınması ile birlikte kadınlarımız toplumda hak ettiği değeri pek çok Avrupa ülkesinden önce almıştır.

Ülkemizde son dönemde; kız çocuklarının okullaşması, kadın okur-yazarlığı, istihdama katılım, sağlık hizmetlerinden yararlanma oranlarındaki artışlar gibi birçok alanda kazanımların topluma yansıması ile beraber kadın erkek fırsat eşitliği alanında önemli mesafeler kat edilmiştir.

Kadınlarımızın eğitim, sağlık, istihdam ve karar alma mekanizmalarına katılımıyla kaynaklara ve fırsatlara eşit olarak erişimi sağlandığında, toplumumuz barış, refah ve esenlik içinde olacaktır.

Ayrıca aile kurumunun en önemli unsuru olan kadınlarımız sayesinde, güçlü aile bağları, aile bireylerinin birbirine gösterdiği sevgi, saygı ve anlayış toplumumuzda hâkim olacaktır.

Memleket Partisi'nden gövde gösterisi Memleket Partisi'nden gövde gösterisi

Bu duygu ve düşüncelerle; 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün, savaşın, şiddetin ve ayrımcılığın mağdur ettiği nice kadına umut olması dileğiyle; Aziz Şehitlerimizin ve Gazilerimizin kıymetli anneleri, değerli eşleri ve Yalovalı kadınlarımız başta olmak üzere, sevgi ve şefkati karşılıksız veren, üreten, eğiten, yetiştiren ve özverinin timsali olan tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü içtenlikle kutluyor, saygılarımı sunuyorum.’’ Dedi.