Lise 9. Sınıf öğrencileriyle buluşan Yalova Valisi Muammer Erol, “Sizlere en önemli tavsiyem; samimiyet, gayret ve çaba ile elinizdekilerin kıymetini bilerek sizden beklenenin karşılığını verip kıymetli olun.

İlim İrfan sahibi bireyler olarak ürettiğinizi insanlara verin. Hak etmek ve üretmek sizler için yaşamın en önemli şiarı olsun. Unutmayın ki alın teri ile başarıyı elde edenler en fazla saygıyı hak edenlerdir. Emeğinizi, gayretinizi, dikkatinizi işinizden eksik etmeyin” diye konuştu.

İlk konuk Vali Erol

Yalova Valisi Muammer Erol, Altınova Kaymakamlığı ve Altınova Belediyesi iş birliği ile öğrencilerin spor, kültür, sanat ve sosyal gelişimlerine destek vermek amacıyla hazırlanan “7’den 77’ye Çevrimiçi Altınova” projesi kapsamında lise öğrencileri ile bir araya geldi.

Altınova Belediyesi Konferans Salonunda düzenlenen etkinlik, açılış konuşmasının ardından Altınova Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit’in konuşmasıyla devam etti.

“Çok güzel işler yapılıyor”

3 yıldır Yalova’da valilik görevinde bulunduğunu söyleyen Yalova Valisi Muammer Erol, “Altınova Kaymakamımız ve Altınova Belediye Başkanımız el ele vererek çok güzel işler yaptıklarına şahit oluyorum. İşbirlikleri, gayretleri, çalışmalarından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

“Hedeflerde sapmalar olabilir”

9’uncu sınıfta yapılan hedeflerde sapmalar olabileceğini söyleyen Vali Erol, “Ancak bir şeye kafa yormak bile yormayanlara karşı avantaj oluşturur. Kafa yoruyor olmanız, sizlerin kıymetli olduğunu gösteriyor” diye konuştu.

“Valiler arasında kıdemde ön sıradayız”

Özgeçmişi hakkında kısa bilgiler veren Vali Erol, “1978 yılında Kayseri Bünyan Lisesi’nden mezun oldum. O yıl üniversiteyi kazanamadım. Evde kaldım ve derslere çalıştım. 1979 İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliğini kazandım. 1980 yılında yeniden sınava girdim ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazandım. 1984’te hukuk fakültesinden mezun oldum. 1985 yılında kaymakam adayı olarak Tekirdağ’da göreve başladım. Okul yıllarından sonra geçen 36 yılım var. Mevcut valiler arasından benden önce kaymakam adayı yoktur. Aydın Valimiz Hüseyin Aksoy devre arkadaşımdır. Birlikte, kıdemde ön sırada görünüyoruz.

“Hobilere fırsat kalmıyor”

Özel hayatıma gelirsek, 3 evladım var. 2’si akademisyen diğeri İşletme mezunu kamuda çalışıyor. Yoğun çalışma temposunda yediğime içtiğime dikkat etmeye çalışıyorum. Hobilere ise fırsat kalmıyor” dedi.

“Önce Kaymakam olmalısınız”

Mesleğiyle ilgili bilgiler veren Vali Erol, “Vali olmak için öncelikle üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olmanız gerekiyor. Sonra KPSS sınavına girerek iyi bir puan almalısınız. En az 90 puan. Her yıl 60-100 kişi için sınav açılıyor. En az 4 katı müracaat oluyor. Sonra sınav oluyor. Kazananlar Bakanlığın ayrıca yazılı ve sözlü sınavına giriyor. Başarıyla tamamlarsanız 3 yıllık kaymakam adaylığı dönemi başlıyor. Başarıyla tamamladığınızda 6 aylık kursun ardından kazanacağınız sınavın sonunda kuraya giriyorsunuz ve kurada çıkan yerde kaymakam olarak göreve başlıyorsunuz.  Kaymakamlık görevine başladığınızda ülkenin her şehrinde her ilçesinde görev yapma şansınız olur.

1984 yılında mezun olduktan sonra girdiğim ilk sınav buydu ve kazandım. Ardından hâkimlik sınavını da kazanmıştım. Ancak tercihimi kaymakamlıktan yana kullandım. O tarihlerin İstanbul şartlarında serbest avukatlık yapma imkânım yoktu. Koyduğu hedefte yürüdüm.

Kamu hukukunda yüksek lisans

Akademisyen olmak isterdim. Kamu hukukunda yüksek lisans yapmak istedim. Sınava girdim. 30 kontenjan açıldı. Bir kişi bile almadılar. Alsaydılar o insan ben olurdum. Merkez Valisi olunca fırsat buldum, 23 yaşında yapamadığımı 57 yaşında yaptım. Ondan sonrasını çocuklarıma bıraktım.

“Emeğinizi esirgemeyin ve gayret olmalı”

Her biriniz; samimi, dürüst, gayretli, çalışkan, başarıya inançlı insanlar olmalısınız. Bir şeyi hak etmek için emekli ve gayretli olmak, imkânların hakkını vermelisiniz. Emeğinizi esirgemeyin, imkânları iyi değerlendirin, size emek sarf eden insanlara da hakkını verin. Böyle olursa kıymetli olursunuz.

Tahsiliniz süresince elinizden gelen gayreti göstermelisiniz. Üniversite hayatından sonra da tahsile devam etmelisiniz. İlk tercihiniz akademisyenlik, ilim-irfan sahibi olabilmeyi hedefleyin.

Hak etmek ve şükretmek

Hak etmek ve şükür kaygınız yok ise, tüketici olmaya kalkarsanız sizden sonrakilere bu değerleri kim verecek? Sizler de anne baba olacaksınız. Onlara neyi öğreteceksiniz? Hak etmek, çalışmak, şükretmek şiarı en önemli konulardandır.

En çok saygıyı, işine emek verenler görür. Emeğiyle, alın teriyle bir yere gelmişseniz saygı görürsünüz. Emek kutsaldır. Ders çalışmak sizin tek işiniz. Emeğinizi esirgemeden çalışırsanız ilerinde başarılı insanlar arasında yer alırsınız.

“Rekortmen olma sorumluluğu…”

Benim lisede sadece bir dönem İngilizce hocam vardı. Bizim zamanımızda okul, dershane kısıtlıydı. Ama şimdi öyle değil, imkânınız sınırsız. Hepimiz, herkes siz gençler için çalışıyor. Sadece elinizdeki cep telefonundaki eğitim-öğretim imkânı bile çok önemli. Bu bizde hayal bile değildi. Bu durum size rekortmen olma sorumluluğu getiriyor.  Emeği, gayreti, dikkati işinizden eksik etmeyin” ifadelerini kullandı.

“Sizi Fahri Aşı Müfettişi yapıyorum”

Vali Erol öğrencilerle sohbet bölümünde, “Sevgili öğrenciler, Covid-19 kapsamında kurallarımız devam ediyor. Okullarımızda maske mesafe ve temizlik kurallarına riayet edeceğiz. Salgınla mücadelede aşı konusu ise çok önemlidir. Aşı zamanı gelen büyükleri takip edin, gerekirse bize bildirin. Artık sizi birer Fahri Aşı Müfettişi yapıyorum” ifadelerini kullandı.

Öğrencilerden büyük ilgi

Altınova Belediyesi Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe; Yalova Valisi Muammer Erol’un yanı sıra Altınova Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, Altınova İlçe Milli Eğitim Müdürü Zeki Sitar, öğretmenler ve 9. Sınıf öğrencileri katıldı.

Vali Muammer Erol, öğrencilerden gelen soruları da yanıtlarken, program Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral’ın Yalova Valisi Muammer Erol’a günü anısına verdiği Kivi Çiçeği Tablosu ile son buldu.