Vali Erol açıklamasını şu cümlelerle sürdürdü; ‘’Engellilik, sadece engellilerin ve ailelerinin içinde bulunduğu bir sağlık sorunu değil, sosyal boyutlarıyla toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendiren ve herkesin ortak çabasını gerektiren bir konudur.

Bayramda Yalova’da sürücülere 4 buçuk milyon lira ceza yazıldı Bayramda Yalova’da sürücülere 4 buçuk milyon lira ceza yazıldı

Engellilik, tanıdan iyileştirmeye, özel eğitimden rehabilitasyona, istihdamdan, sosyal hizmetlere kadar topyekûn bir anlayışla ele alınması gereken toplumsal bir olgudur. Sosyal devlet anlayışı gereği, engellilerimizin eğitim, sağlık ve istihdama yönelik hizmetler ile ilgili karşılaştıkları sorunları çözüme kavuşturmak ve yaşamlarını kolaylaştırıcı önlemler almak hepimizin ortak sorumluluğudur.

“İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” düsturuyla engelli kardeşlerimizin, bütün zorlukları aşarak spor, edebiyat, sanat, eğitim ve iş hayatında, tüm topluma örnek olacak şekilde sergiledikleri başarılı mücadeleleri gerçekten takdire şayandır. Huzurlu ve güvenli bir toplum oluşturulmasının yolu, engelli kardeşlerimizi toplumun ayrılmaz bir parçası olarak görmekten geçer.

Bu duygu ve düşüncelerle Engelliler Haftasının toplumsal farkındalığı arttırmasını temenni ediyor, karşılaştıkları güçlüklerden yılmadan azimle çalışan, kararlı duruşları ve çabalarıyla hepimize örnek olan tüm engelli kardeşlerime ve ailelerine sağlıklı ve mutlu bir ömür diliyor, saygı ve muhabbetle selamlıyorum.’’ Dedi.