Erol haftanın anlam ve önemine dair yaptığı açıklamada; ‘’Yaşlılık; herkes tarafından, saygı ve itibar görmenin arzu edildiği, minnet ve şükran duygularının en üst seviyede beklendiği, hassas bir süreçtir. Bu nedenle gerek gelenek, göreneklerimiz gerek sosyal devlet anlayışı gereği toplumumuzun zenginliği olan yaşlılarımızı evde sağlık hizmeti, evde bakım ve evde destek benzeri hizmetlerle kendi sosyal çevrelerinde aile bütünlüklerini koruyarak hayatlarını devam ettirmeli, onların toplumsal yaşama aktif olarak katılmalarını, sosyal, kültürel ve ekonomik haklara eşit biçimde kimseye muhtaç olmadan erişimlerini sağlayarak üretken ve saygın bir şekilde yaşamlarını sürdürebilmeleri en temel gayemiz olmalıdır.

Yaşlılar, Allah’ın (C.C) dualarına icabet ettiği, ihsan ve ikramına mazhar kıldığı kimselerdir. Toplumumuz için birer rahmet ve mağfiret vesilesidir. Hz. Peygamberimiz (S.A.S)’in hadis-i şerifinde: “Bir genç, ihtiyar bir kimseye yaşından dolayı hürmet ederse, Allah da ona yaşlılığında kendisine hürmet edecek birisini hazırlar” demiştir. Onların hayatlarını kolaylaştırmak ve tecrübelerinden faydalanmak için üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirelim. Unutmayalım ki, yaşlılarımıza hürmet, ömrümüze bereket katacaktır.

Bu vesileyle, varlıklarıyla bizleri güçlendiren tüm yaşlılarımızın 18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası’nı kutluyor, ömürlerinin her gününü, her dakikasını sağlıkla, mutlulukla yaşamalarını diliyor, hürmetle sevgi, saygı ve kalbi muhabbetlerimi sunuyorum.’’