Azim inanç ve büyük fedakârlıklarla yürütülen İstiklal Mücadelemizi yazdığı mısralarla destanlaştıran Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, milletimizin hürriyet tutkusunu, onu güçlü kılan inanç ve değerlerini ifade ettiği millî marşımızı Taceddin Dergâhı’nın küçük bir odasında yazarken milletin hislerine tercüman olmuş ve İstiklal Mücadelesini ölümsüzleştirmiştir.

Aziz Milletimizin istiklal ve istikbal mücadelesindeki kahramanlığını, azmini, inancını ve kararlılığını anlatan, en zorlu günlerde milletimize cesaret ve moral kaynağı olan İstiklal Marşımız; ‘Hangi çılgın bana zincir vuracakmış, şaşarım’ mısrası ile Aziz Milletimizin; vatanına, bayrağına, bağımsızlığına ve özgürlüğüne olan tutkusunu en veciz şekilde ifade etmiştir.

Mehmet Akif ERSOY’un İstiklal Marşı ile ortaya koyduğu değerlerimize her zaman sahip çıkacak ve ortak sesimiz, ortak vicdanımız olan İstiklal Marşı'mız bizlere kıvançta ve tasada bir tek millet olma şuuru kazandırmaya devam edecektir.

Bu duygular içerisinde; İstiklal Marşımızın kabulünün 101. yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’u, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygı, rahmet ve minnetle yâd ediyorum.