Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, 2016-2018 yılları arasında gerçekleşen proje ve yatırım çalışmaları hakkında kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla, kurum müdürleriyle beraber basın mensuplarına toplantı düzenledi.

Turizm Uygulama Otelinde, 18 Eylül 2018 Salı günü gerçekleştirilen toplantıya Yalova Valisi Tuğba Yılmaz ev sahipliği yaptı.

  Katılımlarından dolayı basın mensuplarına teşekkür eden Vali Yılmaz, ilk olarak vatandaşlara yaptığı ziyaretlerde, kente yapılan hizmetler nedeniyle vatandaşlardan olumlu geri dönüşler aldığını ifade etti.

 Vali Yılmaz, eğitim, sağlık, kültürel alanlarda yaptıkları çalışmaları anlattı. İl Özel İdaresi olarak, alt yapı yatırımlarını, tarıma destek verdiklerini ve genç çiftçileri desteklemek için “Genç Çiftçiler Projesi” gerçekleştirdiklerini, “Oto korkuluklar” ve benzeri projelerle trafik kazalarını önlemeye yönelik projelerini ifade etti.

Organize Sanayi Bölgesi(OSB) yatırımları ile Yalova’daki işsizliğin giderilmesine katkı sağlayacaklarını söylen Yılmaz; ‘OSB’lerde yüksek katma değerli ürünler üretilecek’ dedi.

   Dezavantajlı grupların yararına Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlükleri ile yürüttükleri, ASDEP, ‘Manevi Evlat Projesini” ve yaşlı ihtiyaçlarına yönelik çalışmaları hakkında konuşan Yılmaz, ‘Madde bağımlılığı ile ciddi şekilde mücadele ediliyor’ şeklinde konuştu.

  Yalova’ya yeni bir valilik binasının yapılacağı müjdesini veren ve Millet Bahçesi Projesi için planlama yapıldığını ifade eden Vali Yılmaz, “Nasıl bir Yalova istiyorsunuz” sorusuna ise, ‘Her şeyden önce şunu söyleyeyim, ilimiz üç tane metropol kentin arasında, belli bir kıyı şeridi olan, orman turizmin canlı olduğu, eğitim alanında son derece başarılı, sağlık konusunda bir potansiyel arz eden bir şehir. Yeni yatırımlarla birlikte, sanayi ile diğer illere de istihdam sağlayabilecek güzide bir il. Önümüzdeki dönemlerde ilimizin ekonomik, sosyal, kültürel anlamda, yapılacak yatırımlarla, çok iyi yerlere geleceğine inanıyorum. Osmangazi Köprüsü’nün yapımı ile çok daha fazla yatırımcının, Yalova’ya yatırım yapmak istediğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Medya mensuplarının sorduğu soruları cevaplayan Vali Yılmaz, yaklaşık 3 saat süren toplantının ardından, kurum müdürleri ve basın mensuplarıyla öğlen yemeğinde bir araya geldi.  

Haber/Fotoğraf: Yasemen Yeter