Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, konuşmasında çocukların en iyi şekilde yetiştirilmesi için bütün önlemleri almış olduklarını ve eğitim- öğretim ortamını en iyi şekilde düzenlediklerini ifade etti. Geçen seneki çalışmalarından bahseden Tosun; okullarda güvenlik görevlisi sayısını arttırdıklarını ve Emniyet, Jandarma gibi diğer kurumlarla koordineli çalıştıklarını ifade etti. “Beyaz Bayrak Projesi” ile okullardaki hijyeni arttırmayı, “Yeşil Bayrak Projesi”yle atıkların geri dönüştürülmesinin hedeflendiğini belirtti.

İl Emniyeti Çocuk Şube Müdürü Ali Kaan Abanoz, güvenlik tedbirlerinden, metruk binalar ile ilgili olan çalışmalarından; çocukların, gençlerin yanlış alışkanlıklardan ve bağımlılıklara bulaşmadan yapabilecekleri etkinlikler ve müdürlüğün bu konudaki çalışmalarını anlattı.

Vali Tuğba Yılmaz;”Eğitim çevresi çok geniş bir çevredir. İdarecisi, öğretmeni, öğrencisi, kantinde çalışanından ve benzeri eğitim hizmetleri alanında bulunan her bir ferdimiz eğitim uygulama görevlileridir” dedi.

Yılmaz;“Bizler geleceği şekillendirecek nesilleri inşa ediyoruz”

Habersiz denetimler yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini ifade eden Yılmaz, bağımlılıkla mücadele konusunda yoğun çalışma düzenlendiğini belirtti. Vali Yılmaz;

”Taleple mücadele arz ile mücadeleden çok daha önemli. Çocuğumuzu, gencimizi hiç tanıştırmamak adına ciddi bir mücadele sergilememiz gerekiyor. Bu taleple mücadeleyi de tek bir kurumun değil bütün kurumların asli görevleri arasında yer aldığından tüm kurumları bu konuda seferber ettik. Sivil toplum kuruluşları ve vatandaşları da bu mücadeleye dahil ettik”

“Yapılan projelerin tamamı çocuklarımızın çok daha kaliteli bir eğitim alması, hangi mesleği seçerse seçsin iyi bir vatandaş olması, milli ve manevi değerlerimizin bilincinde olan, çevresine duyarlı, kendisini tanıyan, ne istediğini bilen bireyler yetiştirilmesi için çaba harcıyoruz. Unutulmamalıdır ki bizler geleceği şekillendirecek nesilleri inşa ediyoruz. Ben tüm idarecilerimizden bir şeyi istiyorum. Hepiniz kendi çocuğunuzun nasıl bir eğitim almasını, nasıl bir ortamda bulunmasını ve ona nasıl davranılmasını istiyorsanız diğer çocuklara da öyle davranın. Bu duyarlılığı göstermeliyiz. Yavrularımıza anne ve baba şefkati ile yaklaşmalıyız” diyerek sözlerini tamamladı.

Haber/Fotoğraf: Yasemen Yeter