“İstiklal ve istikbal mücadelemizin en çetin geçtiği dönemlerde yüreği vatan-millet sevgisiyle ve bağımsızlık aşkıyla yanan Merhum Mehmet Akif Ersoy’un kaleme aldığı İstiklal Marşı, Aziz Milletimizin hissiyatına tercüman olmuştur.İstiklal Marşımız, Kurtuluş Savaşı’nın en zorlu günlerinde, milletimize cesaret ve moral kaynağı olan, milletimizin değerlerini ve vatan sevgisini en veciz şekilde özetleyen bir kahramanlık destanıdır.

            Vatanını canlarından üstün tutan, büyük bir azimle, emsalsiz fedakârlıklarla bağımsızlığına ve özgürlüğüne sahip çıkan ecdadımız, İstiklal Mücadelesini zaferle neticelendirmiştir.Milli birlik ve beraberliğimizi, milletimizin bağımsızlığa olan tutkusunu en veciz biçimde ortaya koyan İstiklal Marşı, İstiklal mücadelesini geleceğe taşıyan ve bugün en çok ihtiyaç duyduğumuz ‘Milli Mutabakat Metni’dir. Vefatının 81. yıl dönümünde rahmetle ve şükranla andığımız Milli Şairimiz Merhum Mehmet Akif ERSOY, ‘Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın’ derken de, İstiklal Mücadelesinde ödenen bedellerin büyüklüğünü dile getirmiş, milletimizin o zor şartlar altında gösterdiği kahramanlığı tarihe altın harflerle kazımıştır.

            Bu vesileyle, milletimizin onurlu mücadelesinin ete kemiğe bürünüp kelimeye, dizeye dönüştüğü ve bu milletin güçlü ruh karakterini ifade eden İstiklal Marşımızın kabulünün 96. yıl dönümündebaşta Marşımızın güfte sahibi Merhum Mehmet Akif Ersoy olmak üzere Marşımızın ilham kaynağı Aziz Şehitlerimizi rahmetle ve şükranla anıyorum” ifadelerine yer verdi.